Spotify gooit het roer om

Mark Hofman | 9 december 2015
algemeen

Spotify is een heerlijk platform om je favoriete muziek te streamen en het kan nog gratis ook. Wanneer je betaalt heb je geen reclames tussen je muziek hangen en kun je ook offline luisteren, maar meer is het ook niet. Toch lijkt het erop dat het verschil tussen gratis en betalende leden groter gaat worden. Spotify gooit het roer om.

Sommige artiesten willen het graag: bepaalde content alleen voor betalende gebruikers beschikbaar stellen. Taylor Swift heeft inmiddels haar hele catalogus van Spotify verwijderd nadat Spotify haar verzoek om het album 1989 alleen voor betalende gebruikers beschikbaar te stellen, afwees. Niet alleen Swift maar ook Adele heeft haar nieuwe album niet op het platform gezet om dezelfde reden en dat heeft het bedrijf aan het denken gezet.

Het lijkt erop dat Spotify wellicht gehoor gaat geven aan de wensen van de grotere artiesten en dat je binnenkort niet alles meer kunt luisteren wanneer je de gratis service gebruikt. Of het een slimme zet is, is een tweede. Spotify heeft namelijk vier keer zoveel meer gratis gebruikers dan betalende.

Waar het heen gaat met Spotify is nog maar te bezien, maar als de gigant binnenkort het roer omgooit staan wij er niet van te kijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws