Knalharde les voor vrienden MDMA-dode

Bart Remmers | 7 januari 2016
algemeen


Het ging in de nacht van oud en nieuw totaal mis: Lee Kelly uit Croftfoot, Glasgow, werd in allerijl van de O2 Academy in Glasgow vervoerd naar het ziekenhuis. Oorzaak: Lee had MDMA gebruikt. De race tegen de klok mocht echter niet baten: de jongeman stierf even later, slechts 19 jaar oud.

​MDMA

Wanneer je beste vriend voor je ogen sterft door drugsgebruik, is dat al een harde les genoeg, zo zou je mogen zeggen. Moeder Vivien en grootvader Eddy van Lee lieten het er echter niet bij zitten. De maten van hun zoon – en kleinzoon moesten volgens hen nog harder met de neus op de feiten worden gedrukt.

Moeder en grootvader namen de vrienden van Lee mee naar het ziekenhuis. Ze dwongen de feestvierders naar het (dan nog) comateuze lichaam van hun kind en kleinkind te kijken. Een snoeiharde confrontatie met de realiteit: wat kan de drug aanrichten wanneer het fataal mis gaat?

Gebroken

Opa Eddy: 'Lee zijn vrienden huilden toen ze hem daar zagen liggen. Ik vertelde hen dat zij er ook hadden kunnen liggen. Dit is wat drugs kunnen aanrichten. Je zag dat ze gebroken waren op dat moment.'

De grootvader van Lee gaf de jongeren de boodschap mee om iedereen te vertellen wat ze die nacht in het ziekenhuis hadden gezien, zodat niemand in hun omgeving in de toekomst hetzelfde lot als de familie Kelly hoefde te ondergaan.

Afgelopen oktober schreven we ook over de levensgevaarlijke XTC dat in omloop was tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws