5 onverwachte artiesten die in 2015 op 1 stonden in de dance charts

Foppe | 14 januari 2016
algemeen

Nummer 1 in de dance charts

In 2015 waren er meer artiesten die afweken van hun solocarrière en een gok waagden in de dance scene, een aantal daarvan scoorde een nummer 1-hit in de dance charts, maar kwamen uit een hoek waarvan je het absoluut niet verwacht zoals Forbes ontdekte. Wij zetten vijf opvallende artiesten op een rij.

Jennifer Hudson

Meestal brengt Jennifer Hudson R&B swayers of door pop beïnvloede hiphop uit, nu is zij erin in geslaagd om een nummer 1-plek in de dance-charts te scoren met haar samenwerking met Gorgon City, getiteld 'Up All Night'. Met haar ongeëvenaarde stembereik en de euforische, deephouse stijl van Gorgon City, was het nummer voorbestemd om een instant klassieker te worden. Hoewel het lied werd uitgebracht in november 2014, kwam het pas afgelopen jaar in de charts.

Nile Rodgers

Als een van de 'grandfathers' van de disco, heeft Nile Rodgers aantoonbaar lekkere 'dance' tracks geproduceerd sinds hij begon met de band Chic. 'I'll be there' is een jazz-infused, soulvolle track die je terug brengt in de tijd en gemakkelijk een beroep doet op liefhebbers van de wat oudere muzikale genres. 

Ricky Martin

Je kan zeggen wat je wilt van Pitbull, zijn samenwerking met Ricky Martin levert het perfecte 'on the road & headbanging'-nummer op. 'Dhr. Put It Down' was een van de weinige Engels tracks uitgebracht door Martin vorig jaar, gevolgd na zijn Spaanstalige album.

Ryan Cabrera

Sinds zijn twee top-20 hits uit 2004, heeft Ryan Cabrera het rustig aan gedaan. Het was pas in 2015 dat hij scoorde aan de top van de dance charts met zijn single 'House On Fire'. Met een indy-pop gevoel en een pakkend refrein lijkt zijn plaatsing met deze track wel verdiend.

Nathan Sykes

Nathan Sykes begon zijn carrière als lid van het vijfkoppige The Wanted, een Britse concurrent van One Direction. Na het verlaten van de groep gaat hij solo verder en hervindt zichzelf als solo act die pop met een R&B-sausje brengt. Zijn single 'Kiss Me Quick' stond bovenaan de charts in augustus van vorig jaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws