Skrillex en Justin Bieber aangeklaagd

Martijn Bastianen | 30 mei 2016
algemeen

skrillex

Je hoort de laatste tijd wel vaker, maar bij grote artiesten als Skrillex en Justin Bieber is het bijzonder. De twee zijn namelijk aangeklaagd door White Hinderland vanwege de wereldhit 'Sorry'. De indie-muzikante heeft eerder een nummer uitgebracht met de naam ‘Ring The Bell’. En die track lijkt heel veel op ‘Sorry’. Vooral de vocals lijken aardig veel op die van White Hinderland. Vandaar haar klacht.

Skrillex en Justin Bieber voor de rechter?

LEES OOK: Deadmau5 vs Skrillex: And the beef goes on!

De zangeres heeft er alles aan gedaan om Justin Bieber te stoppen voordat de track gereleast zou worden. Voordat de track werd uitgebracht, had ze het team van Bieber ingelicht over haar eigen song. Het is een moeilijke kwestie, omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het gaat om direct kopiëren. Er is maar een minimale hoeveelheid van ‘Ring The Bell’ gekopieerd, dus hebben Skrillex en Bieber dan geplagieerd? Het is een moeilijk kwestie die veel publicaties genereert en talloze vragen oproept. Hieronder zijn de twee tracks te beluisteren. Wat denken jullie? Is it too late now to say sorry?

Lees hieronder verder.

Skrillex’ verdediging

Skrillex heeft op zijn Facebook een video gepost. Daarin laat hij zijn programma Ableton live zien. Daar geeft hij een demonstratie hoe hij met deze vocals kwam. Daarin zie je dat hij de stem van Julia Michaels vervormt. Hij wilt laten zien dat hij niks heeft gesampled van Hinterland.

Diplo’s mening

Diplo is natuurlijk een goede collega van beide heren. Hij werkt hecht met ze samen voor Jack Ü, samen hebben ze de wereldhit ‘Where Are Ü Now’ geproduceerd. Hij vertelt in gesprek met TMZ dat hij vrij zeker is dat iemand van Bieber’s team moet gaan betalen. Hieronder kan je zijn volledige reactie bekijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws