Spotify bereikt magische grens van 100 miljoen gebruikers

Thomas Keulemans | 23 juni 2016
algemeen

Spotify

Spotify bereikt magische grens van 100 miljoen gebruikers

's Werelds bekendste muziekstreamingdienst Spotify blijft maar groeien. Maar liefst 100 miljoen actieve gebruikers zijn maandelijks actief op de dienst  De streaming-gigant maakte dit nieuws gisteren bekend. Een magische grens en een ware mijlpaal.

Premium abonnement

Een minstens zo interessant getal uit de analyse is het aantal betalende gebruikers, dat reclamevrij van Spotify gebruik maakt door middel van een Spotify Premium account. De streaming gigant laat weten dat dit percentage op 30% ligt en dat is best hoog te noemen. Als gebruiker van Spotify Premium betaal je in ons land € 9,99 per maand.

Groei

In vergelijking met het vorige meetmoment betekent de groei een toename van 1,8 miljoen gebruikers per maand; de service had namelijk 89 miljoen gebruikers per maand aan het einde van 2015, wat neerkomt op een stijging van 11 miljoen in de afgelopen zes maanden.

LEES OOK: Billboard en Spotify sluiten exclusieve deal

Spotify heeft onlangs ook ingehaald Skype als de hoogst gewaardeerde Europese startup. Volgens tech investeringsbank GP Bullhound is de waarde van de steamingdienst nu ongeveer 7,5 miljard Euro. Vooral in 2015 stegen de inkomsten sterk, namelijk met liefst 80%, naar 1,6 miljard Euro.De stijging wordt voor een belangrijk deel ondersteund door de groei in Spotify Premium abonnees.

Leuke 'summer deal'

Overigens heeft Spotify speciaal voor de zomermaanden een leuke actie in het leven geroepen: Je kunt het premium-abonnement alleen deze week nog afsluiten voor slechts € 0,99 per maand voor de eerste 3 maanden!

Check hier de website voor alle details rondom de deal.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws