Is Marshmello eigenlijk wel een persoon?

Thomas Keulemans | 24 juni 2016
algemeen

Is Marshmello eigenlijk wel een persoon?

De raadselachtige electro act Marshmello blijft de gemoederen bezighouden. Tijdens EDC in Las Vegas dachten de Amerikaanse fans dan eindelijk achter de ware identiteit van de ongrijpbare, all-white act te komen, maar al snel bleek dat Tiësto een stunt had uitgehaald. Tenminste, toen hij het was die het zo kenmerkende helm-achtige Marshmello masker afzette, ontstond er direct zóveel ongeloof onder EDM-fans, dat vrijwel niemand er meer van uit gaat dat hij daadwerkelijk Marshmello is. Sterker nog, de vraag rijst of er überhaupt wel een mens schuilgaat onder het masker!

MTV News onderzoekt Marshmello act

Oké, natuurlijk staat er wel degelijk een human being op het podium, elke keer dat Marshmello ergens geprogrammeerd staat achter de draaitafels. Maar de techniek vandaag de dag is zo ver gevorderd, dat complete sets natuurlijk al vooraf opgenomen kunnen worden. Dan zou je een willekeurig iemand in de witte outfit en het maffe masker kunnen stoppen, toch? De track 'Alone' van Marshmello ging de afgelopen maanden zo hard, dat MTV News besloot om eens wat dieper in 'de zaak Marshmello' te duiken!

LEES OOK: Zet Marshmello ons opnieuw op een dwaalspoor?

Verdachte # 1: Tiësto

Tsja.. Tiësto. Zou hij dan toch…? Het feit dat Tiësto onlangs eenmalig als Marshmello optrad, betekent vrijwel zeker dat deze voormalig nummer 1 dj van de wereld juist níet de man in het wit is. Nauurlijk, het zou een geweldig nieuw soort carrière voor hem zijn, nu hij al zó lang mee draait, maar het is moeilijk voor te stellen dat Tiësto zou werken met de videogame-achtige nummers die Marshmello steeds produceert. Het was een leuke stunt, maar nee, hij is niet onze man, aldus MTV News.

Verdachte #2: Dotcom

Hij is nog altijd de meest waarschijnlijke man achter Marshmello; tweets, snapchats, Facebook-posts en andere social media verschijningen waarin bijvoorbeeld een tattoo van hem doorscheen in het witte pak van Marshmello doen vermoeden dat hij "de man" is die we zoeken. Nou, prima. Een relatief succesvolle EDM dj is ook nog een andere redelijk succesvolle EDM dj.

Verdachte #3: Avicii

Er duiken hier en daar verhalen op dat de Zweed, die juist heeft aangekondigd te willen stoppen met draaien, schuilgaat achter de act. Hij maakt een nogal uitgebluste indruk en daarom wil hij ook stoppen, maar dat kan ook zomaar als een afleidingsmanoeuvre gelden, al klinkt dat ons toch zeer onwaarschijnlijk in de oren.

Verdachte #4: Een Twitter robot

Nee, wat heel goed mogelijk is, is dat er een soort Twitter robot is geformeerd. Immers, bij elke tweet of Facebook-post van een Marshmellofan volgt er een (te?) snelle reactie in de vorm van een rood hartje (like, geweldig! Vind ik leuk) van Marshmello. Computergestuurd? Het zou heel, heel goed kunnen, want dj'en in 2016 is een stuk eenvoudiger geworden, getuige David Guetta's voorgeprogrammeerde sets. USB-Stickie er in, een willekeurige man in een wit pak hijsen en hem een emmer op zijn hoofd zetten, het kan allemaal!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws