Skrillex werkt mee aan sound design voor Transformers

Ivo Mollemans | 19 juli 2016
algemeen

Skrillex en robots

​Dubstep word vaak beschreven als 'Transformers having sex', dus waarom niet aan een van de meest bekende dubstep-producers vragen om mee te helpen bij het maken van geluid voor een Transformer film? Of dat echt is wat de regisseur van Transformers: Age of Extinction gedacht heeft weten we niet, maar wel weten we dat Skrillex voor een groot deel verantwoordelijk is voor het geluid van de film. Hij heeft tijdens zijn optredens al eerder beelden van Transformers gebruikt, dus de connectie is snel gemaakt.

Het is echter niet heel actief bekend gemaakt of gepromoot dat het Skrillex is, die verantwoordelijk is voor een deel van het geluid. Ook al zou het niet als een verassing moeten komen, toch is het gek om te weten dat een van de grootste dubstep artiesten bij velen door de kamer knalt zonder dat ze het zelf weten. Dat is ook wat de regisseur Micheal Bay zelf zei.

''You won't know, necessarily, that you are listening to Skrillex's creations, but they're in there.''

​Skrillex als fan

​​Ook al is er weinig publiciteit aan besteed, in een documentaire over het maken van Transformers is te zien en horen hoe componist Steve Jablonsky vertelt op welke manier de samenwerking tot stand is gekomen:

“I got a call saying “Skrillex is a huge Transformers fan. He wants to come over to your studio.”

Jablonsky zegt zelf fan te zijn van Skrillex doordat hij geluiden weet te maken die nog nooit eerder gehoord waren.

 “I’m a huge Skrillex fan because the guy makes sounds that you’ve never heard before.​''

Ook vertelt Jablonsky dat de samenwerking met Skrillex soepel verliep. Skrillex is gewoon een week naar de studio gekomen om te werken aan de geluiden die later in de officiële film gebruikt zouden worden. 

​Niet voor het eerst

​Het is echter niet de eerste keer dat Skrillex mee heeft geholpen bij een film. Zo heeft hij voor de film ​Wreck it Ralph, die in 2012 uitkwam, het nummer ​Bughunt geproduceerd en hij maakte er zelfs een cameo in als geanimeerde versie van hemzelf.

Om de documentaire zelf te bekijken moet je hieronder zijn. Skrillex komt bij 13:30 aan bod.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws