Alcohol veroorzaakt kanker

Ivo Mollemans | 28 juli 2016
algemeen

​Uit een onderzoek, dat gedaan is door wetenschappers uit Nieuw-Zeeland, is gebleken dat alcohol zeven soorten kanker kan veroorzaken. Het gaat hierbij om kanker in verschillende lichaamsdelen. Deze lichaamsdelen betrekken de lever, slokdarm, de darmen, de rectum, de mondkeelholte, het strottenhoofd en de vrouwelijke borst.
​Het onderzoek is gebaseerd op een onderzoek naar kanker. Tijdens dit onderzoek werd bij de patiënten de alcoholconsumptie meegenomen.

​Onderzoek naar kanker

​Volgens de onderzoekers maakt het niet uit wat voor soort alcohol de patiënt nuttigde. Het gaat erom dat wanneer de patiënt stopt met drinken, of minder alcohol gaat nuttigen, de risico's op kanker ook verlagen.
​Het wereldkankerfonds adviseert mensen om minder, en het liefst helemaal geen, alcohol te drinken. Hierdoor worden dus de risico's van kanker verlaagd. In een reactie op het onderzoek schrijft het wereldkankerfonds het volgende:

''​Deze nieuwe analyse van wereldwijd onderzoek bevestigt eerdere bevindingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Uit een recente peiling blijkt dat slechts 21 procent van Nederlanders weet dat geen of gematigd alcohol drinken belangrijk is voor het verkleinen van de kans op kanker.''

LEES OOK: Kijken: Martin Garrix tegen kanker

Ook artiesten zetten zich in tegen kanker. Zo heeft Martin Garrix dit jaar een speciaal evenement gehouden waarbij mensen werden uitgenodigd die lijden aan de ziekte of dierbaren eraan hebben verloren. Daarnaast hebben de Pegboard Nerds een app gelanceerd waarvan alle opbrengsten gaan naar een onderzoek tegen kanker. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws