Bezoekers afgeperst door beveiliging op Moonrise

Ivo Mollemans | 11 augustus 2016
algemeen

Bezoekers afgeperst door beveiliging op Moonrise Festival

Afgelopen weekend vond Moonrise Festival in Ohio plaats. Op de line-up van het festival stonden onder andere Rusko, The Chainsmokers, Caspa en Claude VonStroke. Het festival verliep al niet vlot doordat meer dan 20 mensen op de eerste dag alleen al zijn weggebracht naar het ziekenhuis doordat ze drugs op hadden. Het innemen van drugs in combinatie met warm weer zorgt er steeds vaker voor dat mensen vanaf het evenement naar dichtbijgelegen ziekenhuizen worden gebracht. Alsof dit drama nog niet erg genoeg is voor de organisatie zijn er nu ook nog veel mensen aan het klagen via Facebook over het schandaal dat men daar ‘beveiliging’ noemt.

LEES OOK: Nieuwe 'snoep'drug zorgt voor slachtoffers

Afgeperst door de security: 'Geef je drugs en geld maar aan mij!'

Bezoekers op het Moonrise Festival in Ohio claimen te zijn afgeperst door de beveiliging. Dat is in elk geval wat te halen is uit de vele klachten die via de Facebook-pagina van het festival binnen komen. De bezoekers zeggen dat de bewakers probeerden, en het ze door dreigen met verwijdering van het festival ook lukten, de bezoekers geld en drugs afhandig te maken. Volgens de klachten hielden de bewakers mensen staande zonder enig motief om ze vervolgens te dwingen om geld of drugs dat ze bij zich hadden aan hen te geven. Als ze dit niet wilden doen dan zouden ze buiten worden gezet en hun polsbandje verwijderd waardoor ze het festival ook niet meer op konden. In de week na het festival zijn dus pas de grote getallen aan klachten binnengekomen.

Reactie van Moonrise Festival

De organisatie van het festival zegt dat dit onacceptabel is vanuit de beveiliging en is druk bezig om maatregelen te treffen en met een oplossing te komen. Hoe dit verhaal gaat aflopen zullen we moeten afwachten, maar dat de beveiliging op een festival niet deugd is wel meer dan een misverstand.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws