Dit zijn dé festivalgadgets van 2016!

Thomas Keulemans | 15 augustus 2016
algemeen

Tijdens een optreden of gezellig festival is je smartphone niet meer weg te denken. Maar heb je wel eens gedacht aan een paar handige gadgets om je festival- of concertbezoek nog comfortabeler te maken? Samen met deze handige gadgets en je groep beste vrienden maak je er een onvergetelijke dag, avond of heel weekend van.   

1) Fotografielensjes

Deze handige lensjes voorzien je foto’s direct van een speciaal effect, bijvoorbeeld fish-eye of wide-angle. Zo leg je nóg meer vast van de omgeving en de mensen om je heen. Bovendien zijn de lensjes een perfect alternatief voor de welbekende selfiestick, welke op veel festivals verboden is. Er bestaan ook varianten met een tele-zoom functie. Hiermee haal je het podium tot wel 12x dichterbij! Perfect als je niet op tijd een juiste plek hebt weten te bemachtigen.

2) Lights, camera... Opslag!

Tijdens een optreden maak je ongemerkt een hoop foto’s en video’s. Extra opslag voor je smartphone is dus nooit weg. Met een OTG-stick vergroot je deze aanzienlijk en maak je veilig en snel back-ups. Je sluit de stick simpelweg aan op de USB-poort van je smartphone en je kunt weer als een echte paparazzi aan de slag!

3) Geen laptop? Geen probleem!

Fotografeer jij liever met een digitale camera? Dan ken je het probleem met uploaden van foto’s wanneer je een dag op pad bent. Maak gebruik van een SD-kaartje met WIFI, zoals EyeFi. Zo maak je razendsnel verbinding met je smartphone en deel je direct je leukste foto’s online. Wacht niet tot je thuis bent: laat iedereen zien bij welke vette stage jij uithangt!

4) You’ve got the power!

Ook aan de overnachtende festivalgangers is gedacht: een powerbank met zonnelader én ingebouwde zaklamp. Overdag laadt deze moeiteloos op in de zon en ’s avonds voorziet deze coole gadget je smartphone van een nieuwe dosis energie. Kleine variant: speakers met een ingebouwde powerbank en zaklamp. Perfect als je bij de tent wilt nagenieten van je favoriete nummers. Een derde optie is natuurlijk een hoesje met een ingebouwde accu, zoals een batterijcase voor de OnePlus 3.

5) Tickets misgelopen?

Bij ieder uitverkocht festival zijn er teleurgestelde thuisblijvers. Niet om op te scheppen, maar natuurlijk wil je jouw bijzondere ervaring maar al te graag met hun delen! Zorg dan dat je de omgeving vastlegt met een 3D-lens, voor je Sony smartphone bijvoorbeeld. Bekijk de filmpjes terug met een VR-bril en het is net of je vrienden oog in oog staan met hun favoriete artiest. Wedden dat ze staan te springen in de woonkamer? Het kan er nogal wild aan toe gaan tijdens een thuisconcert, zorg dus wel voor een goed beschermend Sony Xperia X hoesje. Je wilt natuurlijk niet dat je smartphone schade oploopt doordat hij tijdens het springen uit de bril glipt en op de grond klettert. Je vrienden én je smartphone zullen je dankbaar zijn.

Geen festivals deze zomer?

Bezoek je dit seizoen helemaal geen festival? Dan kun je alsnog genieten van de beste live optredens. Bekijk bijvoorbeeld op je Macbook in een comfortabele Macbook Air 13.3 inch hoes een live-stream, een aftermovie of een van de vele Youtube-filmpjes. Hopelijk zit er voor jou wat tussen al deze gadgets! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws