Joris Voorn opnieuw in Concertgebouw Amsterdam

Thomas Keulemans | 16 augustus 2016
algemeen

Joris Voorn keert terug naar Koninklijk Concertgebouw

Op vrijdag 2 september 2016 maakt Joris Voorn zijn langverwachte terugkeer naar het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Een nacht met hem aan het roer op een van de meest prestigieuze locaties ter wereld. Een uniek, niet te missen evenement wat vorig jaar binnen twee dagen uitverkocht was. De kaartverkoop voor deze editie start op 17 augustus. Inschrijven voor de early-birds is mogelijk op www.audio-obscura.com.

Joris Voorn = de lekkerste techno

Hij groeide op in Noord-Brabant en niemand had gedacht dat na een studie architectuur zijn leven ooit zo’n spectaculaire wending zou nemen: hij ontdekte techno, en techno ontdekte hem. Joris Voorn bleek vaandeldrager van een nieuwe generatie techno-artiesten, klaar om de wereld te veroveren. En zo geschiedde: van woestijn tot jungle, van bergtop tot strand, hij speelde overal en deelde zijn kenmerkende stijl van muziek met de miljoenen enthousiastelingen. Zijn naam werd wereldwijd synoniem aan de muziek. Joris Voorn werd techno, techno werd Joris Voorn.

LEES OOK: De week van Joris Voorn

Concertgebouw als techno-tempel

Toch is er niets zoals thuis, en is de tijd voor terugkeren aangebroken. Een voortzetting van een traditie die vorig jaar in het leven werd geroepen: op vrijdag 2 september, na een editie die vorig jaar binnen twee dagen uitverkocht en van alle kanten positieve reacties ontving, zal Joris Voorn zijn opwachting maken in het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam. De ruimte is een van de mooiste en belangrijkste locaties in de muziekwereld. Speciaal voor de gelegenheid wordt de zaal ontdaan van zijn stoelen en door Audio Obscura voor één nacht omgetoverd tot techno-tempel van de hoogste orde. Voorn bevestigt zijn speciale band met deze plek nogmaals door er nog een schepje bovenop te doen ten opzichte van vorig jaar: hij draait dit jaar geen 5 uur, maar een zeldzame 6 uur durende set. De avond zal worden ingeluid door een optreden van Nous’ Klaer talent Mattheis.

Een nacht gevuld met de beste house en techno, met een van de groten der aarde uit de underground aan het roer op een van de mooiste locaties ter wereld. Joris Voorn is terug in het Concertgebouw. Had iemand dit in 1977 ooit durven dromen?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws