Dit is de beste drank om een kater te voorkomen

Ivo Mollemans | 27 september 2016
algemeen

Het grote nadeel aan te veel drinken is dat je jezelf de dag erna een hoopje ellende voelt. Brak zijn, je futloos voelen of een kater hebben omschrijven dit gevoel perfect. Toch blijkt er een oplossing voor te zijn en dat dit betekent dat je niet meer kan drinken!

Tequila tegen de kater

Er is nu namelijk een speciale soort tequila op de markt gekomen. De belangrijkste productiefactor van de tequila is de zogeheten 'agava'. De tequila bestaat 100% uit deze plant die uit Mexico komt. De plant is dan ook beter bekend onder de naam ‘Agave Tequilana’. In tegenstelling tot andere soorten tequila, die worden gemaakt met onder andere suikers, maisstroop en andere lekkere maar risicovolle ingrediënten die zorgen voor een kater, is deze tequila glutenvrij en vegetarisch. Toch moet je nog steeds oppassen bij het drinken want een katervrije ochtend betekent niet dat de alcohol tijdens de avond zelf geen werking heeft.

Wetenschap is de redding

Mocht je nou geen liefhebber van tequila zijn, wees dan niet getreurd. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat dranken die helder zijn zoals vodka en gin een kater beter voorkomen dan dranken die dat niet zijn. Het is dus slimmer om de whiskey en cognac te laten staan tijdens een avondje stappen.

LEES OOK: Synthetische alcohol verhelpt al je problemen

Het is nu een kwestie van wachten totdat al je vrienden de overstap gaan maken naar het drinken van tequila zonder dat ze hiervoor veel geld voor hoeven uit te geven. Een fles van het spul kost namelijk rond de 30 pond. Dat lijkt veel, maar het betekent ook dat je de volgende ochtend weer fris fruitig activiteiten kan ondernemen, mits je wel een paar uurtjes slaap pakt natuurlijk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws