Throwback: De geschiedenis van Daft Punk (zonder robothelmen)

Ivo Mollemans | 5 oktober 2016
algemeen

Het duo Daft Punk is bekend door hun experimentele, vernieuwende en invloedrijke muziek die ze door de jaren heen hebben uitgebracht. Door hun muziek is er veel veranderd in de dance scene en fans wachten dan ook elke dag opnieuw op nieuws omtrent activiteiten van de artiesten. Toen hun laatste nummer met The Weeknd uitkwam werd dit door iedereen opgemerkt en ook al lopen de meningen uiteen, men is toch blij dat er nog iets uitkomt van het Franse duo.

Beginjaren van het succes

Toch is het succes ze niet aan komen waaien en hebben ook zij slechtere tijden gekend. Het begon allemaal met een rockbandje genaamd ‘Darlin’. Deze band hadden ze opgericht met nog een ander persoon, maar die haakte later af om verder te gaan met een andere band. Hun eerste EP werd dan ook niet zo goed ontvangen wat misschien ook aanleiding was geweest om het project af te kappen. De exacte bewoording van een bepaalde review over de EP was dan ook ‘daft punky trash’. Drie keer raden waar hun huidige naam dus vanaf zou kunnen komen.

LEES OOK: The Weeknd voert Starboy live uit

Daft Punk wereldwijd

In de eerste paar jaren droegen ze nog geen maskers tijdens de optredens. Hierdoor zijn de enige foto’s waarop ze zonder maskers staan inmiddels erg gedateerd en de kans is klein dat je ze nu nog zou herkennen als je ze tegenkomt op straat. De heren zijn levende legendes geworden met trouwe fans over de hele wereld van alle leeftijden. Om een impressie te geven van de eerste jaren van de carrière staan hieronder een aantal video’s waarin te zien is hoe het eraan toe ging in de dance scene van de jaren 90.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws