Hardwell neemt controle over eigen muziek met Blockchain

Rick Francissen | 19 oktober 2016
algemeen

Hardwell

Streamservices als Spotify hebben het de afgelopen jaren steeds moeilijker gemaakt voor artiesten. Zo kon je al eerder lezen dat je voor één dollar al 279 streams nodig hebt op het bovengenoemde platform. Eer dat deze dollar in handen van de artiest is, verstrijkt er echter nog een flinke tijd. Dit zorgt op zijn beurt weer voor onenigheid tussen verschillende partijen. Aan dit vervelende traject lijkt nu uiteindelijk met blockchain een einde te zijn.

LEES OOK: Geen groupies in het bed van Hardwell

Blockchain rekent af met onnodige tussenpersonen

Het uitbrengen van muziek via het blockchainplatform zorgt ervoor dat rechten niet via BUMA/Stemra worden geint, maar juist via blockchain. Dit zorgt ervoor dat rechtenverdeling sneller en accurater verloopt. Daarnaast wordt uitbetalen ook een stuk sneller met de nieuwe technologie. Met het huidige systeem zijn er onnodige tussenpersonen aanwezig en kan het soms wel jaren duren voordat zij krijgen uitbetaald.

Hardwell is de eerste artiest die het platform met beide handen aangrijpt en de muziek dat uitkomt op zijn label Revealed Recordings bindt aan blockchain. Hij hoopt dan ook op een sneeuwbaleffect bij zijn collega’s en zegt het volgende over het platform.

“Met mijn team kijk ik continu welke innovaties en nieuwe technologieën we in kunnen inzetten. Zoals ik met mijn chatbot het contact met mijn fans wil intensiveren, wil ik met dit blockchain-avontuur de hele keten veranderen en transparanter maken. Dat is voor elke muzikant in dit digitale tijdperk enorm belangrijk en ik ben blij dat ik de kans krijg als eerste deze stap te zetten. Binnen een paar jaar gaat dit de complete muziekindustrie ingrijpend en voorgoed veranderen,”

Chris van Houten, de oprichter van het platform legt kort de voordelen voor een gebruiker als Hardwell weer. "Met de koppeling aan blockchain kan Hardell zijn activiteiten controleren en alle streaming-inkomsten van zij neigen nummers meteen ontvangen. Zo weten ook Spotify, YouTube en Facebook na een stream waar zij geld naartoe moeten sturen."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws