TivoliVredenburg mist 80.000 euro

Ivo Mollemans | 20 oktober 2016
algemeen

Bij poppodium TivoliVredenburg komen wekelijks bekende acts en artiesten langs. Zo staan binnenkort Miss Montreal, Band of Skulls en Handsome Poets op het programma. De locatie is in 2014 geopend en is dé locatie voor culturele shows in Utrecht.

LEES OOK: Spinnin’ Records en Headliner Entertainment lanceren nieuw label: ID&T Music

80.000 gestolen uit de kas van TivoliVredenburg

Toch bleek niet alles op rolletjes te lopen afgelopen jaar. Qua acts en bezoekers viel er niks te klagen, maar bij het opstellen van de jaarrekening van 2015 scheen er een klein verschilletje te zijn van maar liefst 80.000 euro. Een bedrag dat niet zomaar valt terug te verdienen en dus werd er, na aangifte gedaan te hebben bij de politie van diefstal, een onderzoek ingesteld om te achterhalen waar het geld zich bevond. Blijkbaar heeft een medewerker van het poppodium de 80.000 uit de kas verduisterd en in eigen zak gestoken. Daarom zijn alle financiële verslagen en middelen tegen het licht gehouden. Daarnaast is alles binnen Tivoli aangescherpt om eventuele toekomstige gevallen van verduistering te voorkomen.

Onderzoek

Dit vond plaats voordat het automatische kluissysteem in gebruik werd genomen bij Tivoli. Als dit eerder was ingevoerd kon de diefstal niet plaatsvinden. Medewerkers van Tivoli zijn dinsdag op de hoogte gesteld van het hele gebeuren. Dit kon niet eerder naar buiten gebracht worden omdat het politieonderzoek nog in gang was.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws