Diplo legt zijn samenwerkingen met Justin Bieber uit

Ivo Mollemans | 2 november 2016
algemeen

De man die verantwoordelijk is voor een aantal van de grootste hits uit de dance scene heeft al veel samenwerkingen kunnen aangaan met andere grote artiesten. Zowel producers als vocalisten hebben met hem in de studio gezeten en ook hieruit zijn gigantische hits gekomen. Met zijn project Major Lazer weet hij ook nog eens succes na succes te behalen en dat heeft hem al in veel landen hit noteringen opgeleverd. Het gaat hier natuurlijk om dj en producer Diplo.

LEES OOK: Jordy Dazz geeft verklaring voor zijn afwezigheid

Diplo in gesprek met FADER

Toch krijgt hij door al deze verschillende activiteiten ook veel commentaar over zich heen. In een recent interview dat hij had met FADER komen verschillende onderwerpen aan de orde. Zo heeft hij het over zijn oneindige tourschema, zijn muziek, maar ook zijn aanwezigheid op sociale media komt langs. Om het helemaal af te maken gaat het ook nog over zijn samenwerking met Justin Bieber.

Manager van Justin

Over dat laatste onderwerp vertelde Diplo interviewer Duncan Kooper hoe het komt dat hij met Justin Bieber in aanraking is gekomen. Diplo stond een aantal jaren terug in contact met de manager van Justin Bieber, Scooter Braun. Toentertijd kwam Justin echter vaak negatief in het nieuws, maar Diplo wist dat het slim was om contact met Scooter te blijven onderhouden. Dit betekende wel dat hij geen negativiteit richting Justin kon uitstralen en dit resulteerde er in 2013 in dat hij samen met Ariel Rechtshaid het nummer ‘Thought Of You’ voor Justin produceerde.

‘They showed me respect back then and were really nice to me, so I always just kept them within arm’s length.’

Jack Ü

Dit was ook allemaal vlak voordat hij aan het Jack Ü project met Skrillex begon. Skrillex was toen druk bezig om zijn solo carrière opnieuw vorm te geven zoals goed te horen was in de producties die volgden. De dubstep viel er langzaamaan af en het leunde steeds meer richting trap met dancehall invloeden.

‘I was trying to really help Skrillex rebrand his own project, too. If nothing else, I thought working with Bieber would be the most noticeable thing we could do. It would be a great record, and it would make everyone really fucked up. It would make them really disappointed in themselves, and really confused, like, “How do I like this record?’

Uiteindelijk kwam uit al deze omstandigheden de samenwerking ‘Where Are Ü Now’ uitgerold, een track die veel succes kreeg in de mainstream. Een recentere samenwerking met Justin Bieber is het nummer ‘Cold Water’ wat Diplo met zijn Major Lazer project vervaardigde. Dit viel echter niet bij iedereen in de goede smaak want een deel van zijn fans markeert hem nu als sell-out en dat is een titel die je als artiest niet graag zou moeten willen hebben.

Diplo zou Diplo echter niet zijn als hij hier geen antwoord op zou hebben en dat antwoord mag duidelijk zijn:

‘If I make a record that makes people think that Justin Bieber is cool and makes them dance to it—which seems to be one of the most daunting tasks ever—then maybe people will rethink the way they think about music, you know? It’s not so dry and clear, what’s cool and what isn’t. Good music is going to be good music. He’s somebody you don’t want to like, but you like it.’

Lees het volledige interview met FADER hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws