Dit is de vinyl setup van Barack Obama

Ivo Mollemans | 4 november 2016
algemeen

Vinyl wordt gezien als een ouderwetse manier om muziek op te slaan en af te spelen. De geluidskwaliteit niet altijd het beste en door de grootte van de platen is het nog onhandig op te bergen ook. Toch kunnen we maar geen afscheid nemen van onze ep’s en lp’s. Ook nieuwe albums komen tegenwoordig nog wel eens als vinyl versie uit. Het heeft iets iconisch wat geen enkel ander medium kan brengen richting de luisteraar.

De president en vinyl

Ook president Barack Obama schijnt liefhebber te zijn van vinyl. Recent kwam er een foto online waarop zijn persoonlijke hi-fi setup uit het witte huis te zien is. Het is geen over de top setup in zijn looks en ook qua prijzen zijn de onderdelen van zijn setup niet belachelijk duur. In het centrum staat zijn Denon DP-300F draaitafel ter waarde van 329 dollar en het geluid wordt verzorgd door een paar bluetooth Kanto Yu5 speakers. Onder de tafel staat zijn Audioengine S8 subwoofer. Om het geheel af te maken hangt het schilderij genaamd ‘Sky Light’ van Alma Thomas uit 1973 aan de muur achter de tafel.

LEES OOK: Weet jij waar deadmau5 mee bezig is?

Kritiek op de setup

Mensen die zelf thuis een platenspeler hebben en zich een beetje interesseren in het plaatsen van de speakers ten opzichte van de speler zien meteen dat Barack nog heel wat dingen kan verbeteren aan zijn setup. Voornamelijk de gebruikers van de subreddit /r/Audiophile op Reddit brengen de president hier graag wat over bij. Een reactie luidt:

‘Who’s going to be the guy to email the president and let him know he shouldn’t have the speakers and subwoofer sitting on the same table as his record player?’

Wie weet vindt de president wel een leuke bezigheid in het vinden van de best mogelijke setup als hij straks wordt opgevolgd door Hillary of Trump.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws