Marshmello knalt 'Rituals' video opnieuw online na tweets van Deadmau5

Ivo Mollemans | 7 november 2016
algemeen

Dat Marshmello en Deadmau5 het niet zo goed met elkaar kunnen vinden is inmiddels wel bekend. Sinds het akkefietje op Ultra in Miami zijn de twee nog steeds bezig om elkaar uit te lokken tot reacties op social media. Het maakt in deze discussie dan ook niet meer uit aan wiens kant je staat, want allebei de artiesten zoeken de ruzie op.

Marshmello vs Deadmau5

Het is een feit dat allebei de producers gebruik maken van een iconische helm als onderdeel van hun hele persoonlijkheid, maar die helm is juist waar het verschil zit tussen de twee. Deadmau5 gebruikt zijn helm voornamelijk tijdens liveshows als onderdeel van de show en zijn hele imago, maar is voor de rest gewoon open over zijn identiteit. Marshmello daarentegen gebruikt de helm juist altijd, zowel op het podium als backstage om zijn identiteit verborgen te houden. Mede door dit mysterieuze gedoe heeft hij veel aandacht gekregen en dat zorgde ervoor dat hij nu zo succesvol is geworden.

LEES OOK: Taylor Swift haalt opnieuw uit naar Calvin Harris met nieuw nummer

De speculaties die rondgaan over wie er onder de helm van Marshmello zit leiden voornamelijk naar Dotcom toe. Sinds het begin van zijn carrière als Marshmello heeft hij met zijn catchy future bass nummers best wel wat commercieel succes behaald, maar of dit nou komt doordat zijn producties technisch zo goed in elkaar zitten, dat is nog maar de vraag. Er moet toegegeven worden dat de nummers die hij uitbrengt allemaal best leuk zijn, maar als hij geen gebruik had gemaakt van het imago als Marshmello dan had hij lang niet zoveel succes verkregen en zeker niet in zo’n korte tijd. En dat is precies Deadmau5' punt.

Deadmau5 daarentegen, staat juist bekend om zijn producties die keer op keer technische hoogstandjes zijn. Het materiaal dat hij uitbrengt heeft veel invloed gehad op andere artiesten en het geluid dat hij weet voort te brengen is een van de meest iconische ooit.

De video van Marshmello

Het punt waar de discussie deze keer om gaat is de nieuwe video van Marshmello zijn nummer ‘Ritual’, waarop ook de zanger Wrabel te horen is. In deze video maken Skrillex en Slushii een korte cameo, maar ook Deadmau5 is te zien, terwijl hij daar nooit toestemming voor heeft gegeven. Het was dan ook een kwestie van wachten totdat er een reactie van hem kwam. Deze liet niet lang op zich wachten en in een aantal tweets spreekt hij zijn mening uit over Marshmello.

Deze reactie van Deadmau5 heeft ervoor gezorgd dat veel mensen aan de kant van Marshmello ook hun mening uitspraken en dat is alleen maar voordelig voor de in het wit geklede dj. Het lijkt erop dat Marshmello met deze actie juist probeerde om extra publiciteit voor zichzelf te krijgen en dat is gelukt. Toch heeft Deadmau5 het volste recht gehad om de video te rapporteren en offline te laten halen, want het blijft inbreuk op auteursrechten.

De beef tussen de twee zal vast en zeker nog wel een tijdje doorgaan. Intussen heeft Deadmau5 het erg druk met zijn nieuwe album dat op 2 december uitkomt en waarvan recentelijk de cover en naam naar buiten werden gebracht. Dit album is een kans voor Deadmau5 om alle haters te laten zien en horen dat hij wel degelijk een producer uit de topklasse is en wij kijken dan ook erg uit naar het materiaal dat hij ons gaat brengen. In de tussentijd kun je de aangepaste video van Marshmello hieronder bekijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws