Nina Kraviz legt uit: ‘muziek is een persoonlijke uiting’

Ivo Mollemans | 15 november 2016
algemeen

Nina Kraviz draaide afgelopen weekend op een festival  in Melbourne, maar kreeg na haar set commentaar van een aantal bezoekers. Het commentaar ging over haar muziekkeuze tijdens haar set. Deze zou teveel afwijken van techno genre wat het meeste werd gedraaid op het festival. Omdat Nina zich niet zomaar aan de kant laat zetten door mensen die menen beter te weten hoe je als dj te werk moet gaan postte ze onlangs op Facebook een bericht met daarin haar visie over muziek.

LEES OOK: Sunburn wil geld van de overheid

Nina Kraviz vindt iets persoonlijks

De post is opvallend lang, maar Nina behandelt verschillende onderwerpen. Ze begint met een samenvatting van de tracks die in haar set voorbij kwamen zodat mensen zelf nog eens kunnen nagaan of de set echt niet tot het techno genre kan worden toegekend. Daarna komt ze tot de kern van haar verhaal en die beslaat vooral haar eigen kijk op muziek. Volgens Nina is muziek een expressie van de individuele persoon. De muziek waar mensen hun voorkeur aangeven is als een mening die tot stand komt door ervaring en kennis.

‘Well what can I say. Everyone is entitled to their own opinion but it definitely takes some time, experience and knowledge to form one.’

‘On top of that I believe that music is about freedom of expression and a perfect tool to connect people of a different kind.’

Eigen keus

Een begrijpelijk standpunt van Kraviz. Een artiest groeit uiteindelijk tot een bepaalde hoogte omdat anderen tof vinden wat ze doen, maar er zitten geen grenzen en wat een artiest wel of niet mag of kan doen. Als de smaak van de artiest met de tijd veranderd of hij of zij misschien zelfs verveeld raakt met datgeen waar ze mee bezig zijn, dan hebben zij altijd het recht om een andere weg in te slaan of om iets nieuws te proberen. Ook al zijn er een aantal klagende mensen dan betekend dat nog niet dat de artiest slecht is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws