Deadmau5 gaat persoonlijke masterclasses geven

Ivo Mollemans | 16 november 2016
algemeen

deadmau5

Altijd al eens les willen hebben in het maken van dance muziek door iemand waarvan je zeker weet dat hij of zij er alles over kan vertellen? Of toevallig gigantisch fan van deadmau5 zijn producties en willen weten hoe hij tot zijn producties komt? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Joel Zimmerman gaat namelijk zelf masterclasses produceren geven.

MasterClass x Deadmau5

Samen met MasterClass heeft deadmau5 een twintigtal lessen opgenomen over van alles en nog wat op het gebied van produceren. Deadmau5 zelf noemt het een ‘no bullshit look into what it takes to make great music’. Een duidelijke beschrijving. De masterclasses zullen via de website van MasterClass beschikbaar worden op een moment in de winter, maar wanneer is nog niet bekend. Je kan jezelf wel inschrijven voor een mailing list zodat je bericht krijgt als de masterclasses beschikbaar zijn. Naast de 20 educatieve video’s krijg je er ook nog een workbook bij waarin extra materiaal staat en herhalingen van de lessen. De lessen zijn overigens op elk moment beschikbaar als je ze hebt aangeschaft en je kan ze zelf zo vaak kijken als je maar wil, wanneer je maar wil. Als kers op de taart krijg je ook nog de exclusieve optie om je materiaal te uploaden en goede kritiek terug te krijgen van deadmau5 zelf.

LEES OOK: Deadmau5 previewt track van aankomende album 

Ervaren leraar

Het is zeker niet de eerste keer dat deadmau5 uitlegt hoe hij te werk gaat in de studio en hoe je muziek kan maken. Regelmatig zend hij livestreams uit op Twitch van zijn eigen studio sessies en deze zijn gigantisch populair bij andere producers. Ook heeft hij samen met het tech merk Razer een aantal video’s opgenomen waarin hij zelf of met Steve Duda verschillende dingen uitlegt. In de lessen komt duidelijk naar voren dat je geen dure apparatuur nodig hebt om iets kwalitatiefs te kunnen maken. Het enige wat je nodig hebt is wat software (die niet eens heel uitgebreid hoeft te zijn), passie, interesse en geduld.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws