Overname club Pulse in Orlando is uitgesteld

Ivo Mollemans | 18 november 2016
algemeen

Nachtclub Pulse in Orlando is na de aanslagen op 12 juni dit jaar wereldwijd bekend geworden. Bij deze aanslagen kwamen 49 mensen om het leven en vielen ook nog eens 53  gewonden. De hele dance scene reageerde op het tragische incident en de club kreeg daardoor veel aandacht en steun. Omdat het zo’n impact heeft gehad op de stad Orlando, besloot de gemeenteraad de club over te kopen.

Overname door de stad

De deal voor deze overname werd op 4 november gemaakt tussen club Pulse en de gemeente. De stad zou 2,25 miljoen dollar neerleggen om de club en de grond waar deze op staat op te kopen, zodat er een monument kan worden opgezet voor de 49 slachtoffers. Zo gauw als de transactie compleet is zal de vraag of de club zelf nog blijft bestaan worden beantwoord. Helaas is deze transactie nu uitgesteld naar 5 december...

LEES OOK: Trouwen op Beyond The Valley Festival met Oud & Nieuw!

Wat gebeurt er met Pulse?

De eigenaar van de club, Barbara Poma, bracht het volgende naar buiten in een statement:

‘Since the day of this terrible tragedy, my commitment has been that the heart of Pulse nightclub keep beating and now we can all be assured that will happen.’

Zij ziet dus graag dat de herinneringen van club zullen blijven bestaan bij het publiek en ze heeft er vertrouwen in dat de gemeente hiervoor gaat zorgen. In een video die online kwam op Twitter geeft de burgemeester van Orlando verdere informatie over de plannen die op tafel liggen om er een gedenkteken neer te zetten. De club zal nog 12 tot 18 maanden blijven zoals deze nu is, zodat mensen nog een tijd langs kunnen gaan bij de daadwerkelijke plek waar het gebeurde voordat deze omgebouwd gaat worden.

Vrijheid voor homo’s

De club was vooral populair bij homo’s en dit is dan ook de reden voor de aanslag geweest. Omdat de stad wil laten zien dat ze samen sterk staan tegen discriminatie werd afgelopen weekend de grootste ‘Come Out With Pride’ parade ooit in de geschiedenis van de stad gehouden. Meer dan 150.000 mensen waren aanwezig om niet alleen de gelijke rechten te vieren, maar ook om de slachtoffers te herdenken. 12 juni is een zwarte dag in de geschiedenisboeken van de stad, maar het is er wel eentje die ervoor gezorgd heeft dat men nog sterker verbonden is met elkaar en dat de tolerantie binnen de gemeenschap vergroot.

#OrlandoStrong

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws