The Chainsmokers ontvangen AMA voor ‘Favorite EDM Artist’

Ivo Mollemans | 24 november 2016
algemeen

De Amercian Music Awards (AMAs) voor dit jaar zijn weer uitgereikt en er zijn dus weer een hoop artiesten die met een prijs naar huis zijn gegaan. Onder andere Drake, Twenty One Pilots en Selena Gomez waren de gelukkige winnaars van een van de meest felbegeerde muziekprijzen ter wereld. De AMAs draaien voornamelijk om populaire muziek zoals te zien is aan het lijstje winnaars. In wat voor stijl die muziek gemaakt is maakt niet altijd uit. Zowel rock acts als dance acts vielen in de prijzen.

The Chainsmokers beste dance act

Het is dan ook niet verrassend dat de AMA voor ‘Favorite EDM Artist’ werd gegeven aan het uit Colorado afkomstige duo The Chainsmokers. Hiermee lieten ze Calvin Harris en Major Lazer achter zich. De concurrentie was zwaar, maar de hits die The Chainsmokers het afgelopen jaar hebben gescoord waren een aantal van de meest succesvolle platen allertijden en met name hun track ‘Closer’ deed het gigantisch goed in de hitlijsten. Het duo is zelf ook enorm blij met de prijs, zo lieten ze weten in een bericht op Facebook dat je niet kan ontgaan. Misschien de volgende keer even caps lock uitzetten heren.

Live uitvoering van ‘Closer’

Het is dan ook niet verrassend dat ze juist die track uitvoerden bij de ceremonie samen met Halsey en Travis Barker. Ze hebben de track al eerder bij een prijsuitreiking laten horen en dat was bij de VMA Awards van dit jaar.

LEES OOK: Dit is waarom je Justin Bieber niet moet aanraken

In totaal was het duo voor maar liefst vier verschillende awards genomineerd: New Artist of the Year, die weg werd gegeven aan Zayn, Favorite Duo or Group in Pop/Rock, waarbij ze werden verslagen door Twenty One Pilots, en hun track ‘Don’t Let Me Down’ samen met Daya was genomineerd voor Collaboration of the Year, maar die ging helaas naar Fifth Harmony en Ty Dolla $ign voor hun hit ‘Work From Home’. Het evenement nam dit jaar plaats in het Microsoft Theater in Los Angeles. Het was de vierenveertigste keer dat de prijzen werden uitgereikt.

Kijk hieronder het volledige optreden dat de heren weggaven bij de ceremonie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws