Spotify’s populairste tracks en artiesten 2016

Rick Francissen | 1 december 2016
algemeen

Voor de Rotterdamse groep Broederliefde was 2016 hét jaar. Met ‘Jungle’ en ‘Mi No Lob’ wisten zij het grote publiek te bereiken en sleepten ze daarmee ook een EMA voor Best Dutch Act 2016 in de wacht. Naast deze mooie prijs is er nu nog een bekroning op het succesvolle jaar. Broederliefde is namelijk de meest beluisterde artiest op Spotify Nederland van het afgelopen jaar.

LEES OOK: Partyscene Top 5 november

Nederland kiest voor Broederliefde

De prestatie van Broederliefde is bijzonder te noemen. Nog nooit wist een binnenlandse artiest grote internationale namen als Drake, Justin Bieber en Coldplay achter zicht te laten. Een tweede Nederlander in de Nederlandse top vijf meest geluisterde artiesten van het afgelopen jaar is Lil’ Kleine die zijn succes na ‘Drank & Drugs’ goed heeft weten door te zetten.

Broederliefde en Lil’ Kleine doen het niet zo goed in het buitenland, maar Nederlandse dj’s als Martin Garrix, Tiësto, Armin van Buuren en de zanger Mr Probz zorgen er wel voor dat Nederlanders internationaal goed beluisterd worden.

De wereld kiest Drake

Met de meest populaire track en een van de meest beluisterde albums genaamd Views is Drake de populairste artiest in 2016 gebaseerd op de Spotify-cijfers. Zijn track ‘One Dance’ is bijvoorbeeld bijna 1 miljard keer beluisterd en laat daarmee de nummer 2 (I Took A Pill In Ibiza – Mike Posner) met bijna 300 miljoen streams achter zich.

Naast Drake zijn Justin Bieber, Rihanna, Twenty One Pilonts en Kayne West de meest populaire artiesten op Spotify. The Beatles verdienen het ook om nog genoemd te worden. De band wist namelijk in het genre classic rock alle andere artiesten in te halen en dat is heel bijzonder aangezien hun muziek pas eind 2015 beschikbaar werd gesteld op Spotify.

Bron beeld: ANP

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws