Alles over de dance scene in Start From Scratch

Rick Francissen | 6 december 2016
algemeen

Start From Scratch

Werken in de dance scene is iets wat veel mensen graag zouden willen. Het probleem is echter, hoe begin je, wat moet je weten en hoe gaat het er aan toe in de harde wereld van de dance. Het boek Start From Scratch geeft hierop antwoord.

Start From Scratch

Raymond van Vliet en Victor Mastboom hebben de handen ineen geslagen om te werken aan een boek wat inzicht geeft in de ingewikkelde wereld van de muziekindustrie. Dit hebben zij gedaan met behulp van dj’s, managers, publishing companies en rechtenorganisaties zoals Buma/Stemra. Met een elf stappenplan wordt je als beginneling klaargestoomd om aan de slag te gaan in een wereld die je tot dan toe nog onbekend is.

Raymon van Vliet, de co-owner en directeur van Cloud 9 Music (publishing bedrijf) laat weten erg enthousiast te zijn over het boek.

'Toen Arcade Books hoorde dat ik al vaker stukken had geschreven over de publishing-wereld zijn we in gesprek gegaan en hebben we de laatste twee jaar hard gewerkt aan dit project. In 'Start From Scratch' wordt de muziekindustrie op een heldere manier uitgelegd, aangevuld met interviews van Victor Mastboom met vele DJ's/Producers en andere professionals uit het vak. De kenners geven hun tips en tricks over onder andere het produceren en draaien. Ik ben erg trots op het resultaat!'. - Radmond van Vliet 

De kenners die Van Vliet aanhaalt zijn niet de minste. Onder andere Armin van Buuren, Hardwell en Martin Garrix geven met hun ervaringen tips en tricks over de industrie, maar ook over het mixen, remixen en produceren van eigen tracks.

'De dance-industrie is inmiddels enorm omvangrijk geworden. Middels dit boek kun je een hoop kennis opdoen over mixen en produceren maar ook over muziek-contracten, auteursrecht en allerlei tips en tricks van mij en veel van mijn collega’s.' - Armin van Buuren 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws