Ferry Corsten brengt Gouryella documentaire 'From The Heavens'

Thomas Keulemans | 17 december 2016
algemeen

Geweldig nieuws voor trance-liefhebbers! Zoals bekend blies Ferry Corsten zijn tranceproject Gouryella vorig jaar nieuw leven in, nadat de ooit zo succesvolle samenwerking met Tiësto stilletjes uit de trance-scene verdween in 2002. Destijds brachten de twee trancehelden zo ongeveer elk jaar samen een track uit onder de naam Gouryella, zoals de hits 'Walhalla' (1999), Tenshi (2000)  en 'Ligaya' (2002). 

LEES OOK: Ferry Corsten brengt hemelse trance terug met Gouryella

Andere koers

Na 'Ligaya' in 2002 bleef het zoals gezegd stil rondom Gouryella. Zowel Tiësto als Ferry Corsten sloeg individueel een andere weg in. Vooral Tiësto experimenteerde sinds die tijd met heel veel verschillende sounds en begon samen te werken met tal van producers buiten de trance-scene. Ook Ferry Corsten bracht een tijdlang tracks uit die zich niet allemaal als trance lieten samenvatten, maar die wel zeer succesvol waren. 'Punk' en 'Rock Your Body, Rock' werden grote hits, maar Corsten gaf zelf aan zo nu en dan te worstelen met zijn sound. Gelukkig bleef hij altijd trance produceren en keerde hij in 2015 definitief terug naar de klassieke sound van Gouryella. 'Anahera' werd tune of the year 2015 in Armin van Buuren's ASOT radio show en de opvolger 'Neba' deed het ook prima.

Ferry Corsten presents: Gouryella - From The Heavens

Het hernieuwde succes van de sound waarin Corsten zich zo thuisvoelt, inspireerde hem tot het maken van een documentaire over Gouryella. In samenwerking met It’s a Fine Day en Symbiotic presenteert hij op 4 januari 2017 het resultaat: Ferry Corsten presents Gouryella - From The Heavens. De documentaire gaat bewust in Australië in première, daar waar hij in maart 2016 voor het eerst weer een show onder zijn Gouryella-alias gaf. Uiteraard zal Ferry zelf aanwezig zijn in Hawthorn’s Lido Cinema in Melbourne, de plek van de première.

“Telling a story through music is one thing. Telling a story through photos, video and a narrative is another. I'm very excited that I'm able to bring this documentary onto the stage and take my fans with me on a journey behind the scenes and through the process that is Gouryella”,

aldus Ferry Corsten over From The Heavens.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de documentaire bij ons te zien zal zijn. Bekijk hier in elk geval alvast de trailer van dit bijzondere stukje trance-geschiedenis.

Kroon op het werk

De documentaire wordt gekenmerkt door een scala aan high-definition effecten en oogverblindende visuals, maar dat is nog lang niet alles. Een soundtrack is namelijk ook al beschikbaar op Flashover Recordings, waarop alle hoogtepunten van de succesvolle comeback van Gouryella nog eens op een rijtje staan. De film zélf vat prachtig samen wat de Gouryella sound heeft betekend voor de scene in zijn geheel. Niet voor niets ontvangt Ferry Corsten in de documentaire de lof van allerlei grote namen, zoals Armin van Buuren, Above & Beyond en Paul Oakenfold. Het is de kroon op het werk van een van de meest geliefde aliassen die de dance-scene rijk is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws