Facebook introduceert audio livestreamen

Mark Hofman | 22 december 2016
algemeen

Sinds Facebook livestreamen mogelijk heeft gemaakt, kom je bijna iedere dag wel een livestream video tegen. Of mensen aanwezig zijn op een tof feest of wanneer dj's in de studio zitten: bijna iedereen gaat tegenwoordig live. Maar binnenkort kun je op nog een andere manier live, namelijk alleen met geluid. Dus leg je plannen voor een eigen podcast maar klaar, want het is binnenkort mogelijk! 

Facebook Live komt met radiomodus 

Facebook weet lekker te scoren met haar livestream functie. Niet alleen artiesten, maar ook feestgangers gooien vaak genoeg een stream aan om mensen te laten weten waar ze mee bezig zijn. Het social media platform krijgt binnen korte tijd zelfs een 360-graden functie, waarmee het helemaal een feestje wordt. Toch zijn er mensen die er nog weinig waarde aan hechten aangezien ze zelf liever niet in beeld zijn. Daar komt een oplossing voor, want Facebook komt een heuse radiomodus. Met deze modus zet je het beeld lekker uit en is alleen je stem te horen, prima functie voor een toffe podcast! 

Facebook schrijft op haar blog het volgende: 

'We weten dat uitgevers soms een verhaal op Facebook willen vertellen met woorden en zonder video. Met deze nieuwe optie wordt het gemakkelijk om live te gaan met alleen audio als de zender dat verkiest boven video.'

Zoals het er nu naar uitziet kun je als Android gebruiken gewoon naar een stream luisteren en Whatsappen tegelijk, gebruikers van iOS moeten binnen de app blijven. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws