25 mensen in het ziekenhuis tijdens Electric Parade Music Festival

Ivo Mollemans | 21 februari 2017
algemeen

Festivals zijn plekken waar mensen naartoe gaan om een leuke tijd te hebben. De een kiest voor een hardcore event zoals Dominator en de ander kiest liever voor de techno bij Awakenings. Wat je keuze ook is, het principe blijft zo ongeveer hetzelfde. Toch gebeuren er soms ook ongelukken waar weinig tegen te doen valt. Er zijn al eerder mensen van een koude kermis thuisgekomen en festivaldoden zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

Drugs en festivals

Een van de grootste gevaren op festivals die zorgen voor de ongelukken zijn drugs. Deze zijn er in allerlei soorten en de een is er gevoeliger voor dan de ander. Soms komen er ook drugs in omloop waarvan niet veel later bekend wordt dat deze sterker zijn dan normaal, maar soms nemen mensen zelf teveel van het spul. Hoe dan ook, een overdosis is levensgevaarlijk en drugs zijn een moeilijk te bestrijden probleem.

LEES OOK: 10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

Slachtoffers tijdens Electric Parade

Ook tijdens het Electric Parade Music Festival was het weer raak. Er zijn in totaal 30 personen behandeld door het medische personeel als gevolg van een overdosis GHB en 25 van hen zijn naar het ziekenhuis getransporteerd. Niet alleen op het festivalterrein, maar ook daarbuiten zijn mensen neergegaan door een overdosis GHB. Nog 7 anderen zijn vanaf nabijgelegen locaties naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels zijn 7 van de in totaal 32 personen uit het ziekenhuis ontslagen.

De organisatie van het festival heeft toch geprobeerd om zo weinig mogelijk drugs op het terrein te laten. Ze hanteerden een zero-tolerance beleid en iedereen die betrapt werd met drugs werd van het terrein gegooid.

‘We have an absolute zero tolerance for drugs and other illicit substances at Electric Parade. Anyone caught using illicit substances throughout the event will be swiftly ejected by security and will not be allowed to return. In light of recent news surrounding potentially life threatening MDMA or Ecstasy, its important to not buy any illicit substances at the event as you will not know the potential health and safety risks associated with the substance you are buying.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws