Dit zijn de 10 stereotypes van ravers

Ivo Mollemans | 2 maart 2017
algemeen

Stereotypes zijn veelal vooroordelen en onwaar, maar toch komen deze 10 stereotypes van ravers toch wel aardig in de buurt van de realiteit.

LEES OOK: Hilarische Twitter Beef tussen Diplo en Oliver Heldens 

De 10 stereotypes over ravers

1: Personen met een droom

Het lijkt wel alsof tegenwoordig iedereen denkt dat het zijn van een dj makkelijk is en dat het succes komt aanwaaien als je een beetje leuk plaatjes draait. Toch is de realiteit wel wat anders, maar het is grappig om te zien hoe makkelijk sommigen denken over het dj’en. Een film die deze makkelijke gedachte goed heeft vastgelegd (wij zeggen niet dat de film zelf goed is) is ‘We Are Your Friends’ waarin Zac Efron de rol speelt van een dj die niks anders wil dan de handjes in de lucht gepaard met harde drops.

2: Frat Bros

Naast dj’s moeten er natuurlijk ook bezoekers zijn voor op de feestjes en dat is waar de frat bros om de hoek komen kijken. Zij zijn voornamelijk opzoek naar vrouwen en drank op de tofste feestjes in de buurt.

3: Personen die gek doen vanwege drugs

Dat drugs een groot probleem zijn in de dance scene is vaak in het nieuws. Toch zijn er ook veel mensen die verantwoord drugsgebruik supporten en daar is op zich niks mis mee. Vaak zijn het niet de drugs zelf die een gevaar vormen, maar de combinatie van hitte en drugs waardoor mensen van het padje afgaan.

4: Meiden, meiden en nog eens meiden

Tja, hier kunnen we kort over zijn. Kijk eenmaal naar een aftermovie van bijvoorbeeld Tomorrowland of Ultra en je begrijpt wel wat we hiermee bedoelen. De een kiest er daarbij voor om ook nog eens helemaal uit haar plaat te gaan, maar uiteindelijk kiezen de meesten ervoor om eens goed los (lees: zeer uitbundig) te gaan.

5: Meiden die zich rebels gedragen

Naast zij die de drank en avonturen wel weten te vinden zijn er ook nog de meiden die zich afzetten tegen alles wat hen verteld wordt.  Hierdoor kan het wel eens een zooitje ongeregeld lijken (en vaak is het dat dan ook),  maar het is nou niet zo dat elke vrouwelijke persoon die naar dance evenementen gaat zich als een hoer gedraagt.

6: Jongeren die zich in de problemen werken

Kattenkwaad is al eeuwen oud en ook al zijn er nu ouderen die commentaar hebben over de manieren van omgang met anderen zoals jongeren dat doen, toch kunnen zij niet ontkennen zich vroeger ten allen tijden voorbeeldig te hebben gedragen. Het is dan ook niet zo dat iedere raver overal waar hij of zij komt heisa schopt zoals de film ‘Skins 3’ dat laat zien.

7: Ultieme feesten

Dit is niet zo zeer een stereotype over een persoon, maar meer over de bezigheden van ravers. Want laten we eerlijk zijn: een feest zoals dat gezien kan worden in de film ‘Project X’ wordt nou echt niet elk weekend door iemand in zijn of haar eigen huis georganiseerd.

8: Talentloze muzikanten

Zoals eerder gezegd is het dj’en niet zo makkelijk als mensen denken. Ja, je kan de technische basis redelijk snel onder de knie krijgen, maar het lezen van een publiek en daarop inspelen is een kwestie van jaren ervaring opdoen en er bovenal veel tijd insteken om zo nog beter te worden.

9: Ravers voegen niks toe aan de maatschappij

Ja, festivalgangers houden van feesten, nee, dat betekend niet dat ze daarnaast nooit nuttig bezig zijn. Ook festivalgangers hebben gewoon een studie of baan waar ze doordeweeks aan werken.

10: Ravers hebben slechte muzieksmaak

En last but not least: de muziek waar danceliefhebbers naar luisteren. Door oudere personen wordt deze veelal beschreven als inspiratieloze ‘boem boem’ herrie, maar dance is gigantisch breedt. Van hardcore tot ambient terug naar moombahton en electro house: het valt allemaal onder EDM en dance heeft zekerste weten voor ieder wat wils.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws