Boef verplettert Spotify-records

Pieter Hiemstra | 21 maart 2017
algemeen

Rapper Boef (Sofiane Boussaadia) heeft een megahit te pakken met zijn nieuwe album Slaaptekort. Op Spotify verpulvert hij alle records waardoor hij deze week zomaar op de eerste plek in de Single Top 100 kan komen. Hij is erg succesvol sinds afgelopen weekend, maar hoe anders had het kunnen aflopen met zijn carrière.

Dáág Ed Sheeran

Alle zestien nummers van Slaaptekort stonden afgelopen weekend in de top 20 van Spotify Nederland. Hij stootte zelfs Ed Sheeran als meest gestreamde artiest op één dag van de troon. Met 4,6 miljoen streams tegen 3 miljoen van Ed Sheeran. Ook werd Slaaptekort het meest gestreamde album op één dag met 4,2 miljoen stream, Ed Sheeran had er 2 miljoen. Boef staat dus dikverdiend bovenaan. 

We gaan nog even door met de records. Want de hitmachine stond binnen één weekend op plek #28 van meest gestreamde artiest op Spotify wereldwijd! Hij is daarmee nog populairder dan Maroon 5, Taylor Swift, Justin Bieber en Rihanna. 

Ook bij onze zuiderburen doet Boef het goed. In hun Spotify-charts staan zestien tracks van Slaaptekort genoteerd. 

Hulp van Ali B.

Ondanks die indrukwekkende cijfers is Boef in Nederland amper bekend. Het grote publiek leerde hem pas afgelopen zomer kennen toen zijn treitervlogs dagenlang het nieuws beheersten. Zo werd hij in januari nog veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur voor het beledigen van twee agenten en het negeren van een 'gedragsaanwijzing' van de officier van justitie. Verder moest hij een boete van 150 euro betalen omdat hij 'ik neuk jouw dochter' tegen een agent had gezegd.

Daarnaast maakte hij een slechte beurt met een optreden bij RTL Late Night in september.

Zijn imago had dus wel een grote schoonmaakbeurt nodig. De rapper was bang dat door imagoschade het slecht zou aflopen met zijn carrière. Hij wilde zelfstandig zijn eigen platen uitbrengen, maar daarvoor had hij een management nodig. Hij hoopte dat Ali B. hem kon helpen.  

Tegen het Algemeen Dagblad vertelt Ali B.: 'Ik heb niks tegen hem gezegd maar vooral gevraagd. Ik was benieuwd hoe hij er zelf tegenaan keek. Hij nam afstand. 'Hij wilde nooit meer zo verschijnen en vreesde dat het een smet zou blijven op zijn carrière. Als je met zulke woorden bij mij komt aanzetten dan wil ik je wel helpen."

Een perfecte keuze van de rapper blijkt nu. De rapper is dan ook ontzettend blij met het grote succes van zijn album, zo zien we in de video van RTL Boulevard hieronder. Heel Nederland kent nu rapper Boef, en ook wij blijven hem volgen!
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws