The Chainsmokers een jaar lang in de Billboard Hot 100

Mark Hofman | 3 mei 2017
algemeen

Dat The Chainsmokers lekker gaan wisten we al, maar dat ze Billboard Hot 100 record voor zichzelf neerzetten wisten we nog niet. De artiesten kwamen op 21 mei 2016 in Hot 100 met 'Don't Let Me Down' en nu, 52 weken later, staat het duo nog steeds in de lijst. Een jaar lang dus! 

The Chainsmokers 52 weken in Billboard Hot 100 

Met de komst van 'Don't Let Me Down' verschenen The Chainsmokers 52 weken geleden in de Billboard Hot 100. Met opvolgers 'Closer' en 'Paris' werd deze notering opeens een hele lange notering. Echter wel met een andere track, maar dan nog. Niet heel lang geleden lanceerde het duo hun samenwerking met Coldplay, 'Something Just Like This', en daarmee staan ze op dit moment op nummer 6 in de lijst. Sinds mei 2016 zijn de twee dus niet meer uit de charts verdwenen en dat is nogal wat. 

Alleen Katy Perry wist het langer vol te houden in de lijst. Zij wist 69 weken achter elkaar in de lijst te staan, een record waar The Chainsmokers nog naartoe kunnen. Het duo staat nu 52 weken in de lijst en dat is al een week langer dan de voormalige nummer 2, Drake. Daaronder vinden we Ace of Base (48 weken) en Rihanna (46 weken). Dat de twee dus lekker opweg zijn, wordt nog eens bevestigd. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws