Spotify komt met nieuwe functie: Spotify Codes

Mark Hofman | 9 mei 2017
algemeen

Spotify is met gemak de meest succesvolle en populairste streamingsdienst op het gebied van muziek. Dat betekent echter niet dat je stil moet blijven staan. Als marktleider moet je blijven innoveren om de grootste te blijven. En dus komt de service met Spotify Codes: een manier waarop het delen en ontdekken van muziek nog nooit zo makkelijk was. 

Spotify komt met Spotify Codes 

Spotify Codes zorgt voor een compleet nieuwe manier om muziek te delen met je vrienden. Of het nu om een track, artiest, album of playlist gaat: door het nemen van een foto neemt iemand anders hem over. Links onderin het scherm verschijnt elke keer een QR-code die je bij scannen direct naar de pagina van de desbetreffende artiest of playlist brengt. Een beetje hetzelfde systeem waarmee je nieuwe gebruikers toevoegt op Snapchat. 

Je opent de code simpelweg door naar het share menu te gaan. Daarna kun je de code scannen en het vervolgens delen met je vrienden. Stuur simpel een foto van de scan naar je maten en ze luisteren binnen no-time naar dezelfde muziek. Dit is echter nog niet alles. De 'Codes'-functie zorgt er ook voor dat je onderweg nieuwe muziek ontdekt. De codes komen op flyers, billboards en posters te staan. Zo luister je binnen een minuut naar de soundtrack van de film, waar je net nog een poster van hebt gezien. 

Wat vind jij van de nieuwe functie? 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws