Grote labels verdienen 9000 dollar per minuut dankzij streaming 

Mark Hofman | 28 mei 2017
algemeen

Nadat we deze week hoorden dat Spotify te weinig voor haar artiesten zou betalen, trekt Music Business Worldwide een andere conclusie. Volgens het onderzoek zouden grote labels namelijk 9000 dollar per minuut binnenhalen door streams. En de cijfers lijken nog te stijgen ook.

LEES OOK: Spotifymedewerker: 'Artiesten krijgen te weinig betaald door Spotify' 

Grote labels verdienen veel geld met streams 

Toen streamingservices nog in de kinderschoenen stond, riepen velen dat streaming nooit de inkomsten uit cd-verkoop zou evenaren. Maar na onderzoek van Music Business Worldwide lijkt dit toch gebeurt te zijn. De grote drie labels Sony, Warner en UMG halen per minuut namelijk maar liefst 9000 dollar binnen via streaming. Om het even voor je in perspectief te zetten: dat is 540 duizend dollar per uur en 12,5 miljoen dollar per dag! Als je even doorrekent komt je al snel op 350 miljoen dollar per maand, met een jaarlijkse omzet van 5 miljard dollar per jaar. 

LEES OOK: Mogelijk financiële cijfers Spotify uitgelekt

Omzet verdubbeld

Maar dit is nog niet alles. Het getal lijkt namelijk ontzettend hard te stijgen. Het aantal betalende klanten op services als Amazon Music, Spotify en Apple Music blijft alsmaar groeien. Vorige jaar haalde de grote labels nog 2,7 miljard op in een jaar en dat is nu dus bijna verdubbeld. Maar de vraag blijft natuurlijk: hoeveel zien de artiesten van dit geld terug? 

Check hieronder het marktaandel van de drie grote majors. De grafiek komt uit het onderzoek van Music Business Worldwide. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws