Niet de drug maar onvoorzichtig gebruik is schadelijk

Mark Hofman | 24 mei 2017
algemeen

Jaarlijks zijn er genoeg gevallen waarin XTC-gebruik van XTC niet helemaal goed afloopt. Veel mensen hebben het idee dat het volledig door de drug komt. Het heeft natuurlijk een belangrijk aandeel in ongelukken, maar het die vinden vooral plaats door ons omgang met de partydrug. 

Meeste ongelukken XTC in eigen hand 

De Global Drug Survey heeft onderzoek gedaan naar ongelukken waarbij XTC in het spel was. De enquete van de GDS wees uit dat van de 150.000 deelnemers, in veel gevallen mensen de veiligheid in eigen hand hadden. 

'Alleen weten wat er in je drugs zit is niet genoeg', aldus Dr. Adam Winstock van de Global Drug Survey. 'Het is een kwestie van wat je doet als je de drug genomen hebt. De grootste schades worden vaak veroorzaakt door het gedrag van de persoon en niet perse door de drug zelf.'

Zo is 50% van de gevallen uitgelopen tot een ziekenhuisopname. Vooral de combinatie met alcohol is daarbij de boosdoener. Van de dronken personen besloot 42 % een grotere dosis te nemen om meer te voelen. Dat dronken besluit zorgt dus soms voor een verkeerde afloop. XTC zelf is dus niet eens zo zeer de boosdoener voor ongelukken, wel de combinatie met andere drugs dus.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws