Technofeest in Concertgebouw afgelast na scheuren in het plafond

Pieter Hiemstra | 26 mei 2017
algemeen

Een technofeest in het Concertgebouw in Amsterdam is gisteravond midden in de set van Job Jobse en Dixon afgeblazen toen er scheuren in het plafond werden ontdekt. De situatie was niet meer honderd procent veilig waardoor hun set om 01:00 vannacht werd stil gelegd. Twee uur eerder dan oorspronkelijk was gepland. 

Gewicht lampen en boxen

Dat schrijft het Amsterdamse dagblad het Parool vanochtend op hun website. Het plafond zou gebukt gaan onder het gewicht van alle lampen en geluidsboxen. Op het feest waren ongeveer 1000 bezoekers aanwezig. Het is niet de eerste keer dat er een technofeestje gehouden wordt in het gebouw. Vorig jaar trad Joris Voorn er al eens op.

De organisator Audio Obscura deelt op hun Facebookpagina: 'Helaas hebben we een zeer moeilijke beslissing moeten nemen. Een deel van het plafond boven het podium werd instabiel en daarom kunnen we voor uw veiligheid niet verdergaan met ons evenement in het Concertgebouw. Het spijt ons heel erg.' 

Reactie Concertgebouw

Een medewerker van het Concertgebouw laat weten dat het slechts zou gaan om beschadigd stucwerk. Alle geplande activiteiten gaan deze week dan ook door, lezen we op de Facebookpagina van de organisatie. 

Reacties bezoekers 

Bezoekers reageerden op sociale media reageerden geïrriteerd op het voorval. 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws