Nog 9 celebs die China niet meer in mogen

Mark IJsendoorn | 23 juli 2017
algemeen

Nu Justin Bieber China niet meer in mag is hij lid van een illuster clubje. China maakt er namelijk een gewoonte van om artiesten en acteurs uit andere landen te verbannen. Flink wat celebs mochten of mogen het land niet meer in.

Miley Cyrus

Bieber’s Amerikaanse collega Miley Cyrus mag China niet meer in sinds er een foto van haar opdook waarop ze naast een Aziatische jongen haar ogen tot spleetjes trok. Door de inderdaad nogal idiote foto werd ze door tal van Aziatische belangengroepen voor racist uitgemaakt, en ook de Chinese overheid was not amused.

LEES OOK: Justin Bieber mag China niet meer in om onzinreden

Bob Dylan

Rocker Bob Dylan is al een paar jaartjes bejaard, maar in China wordt hij nog steeds gezien als een gevaarlijke, radicale hippie. Zo moest hij in 2010 enkele concerten afblazen die in China gepland stonden. Hij kan daar de volgende zangeres op ons lijstje voor bedanken.

Björk

In 2008 haalde lopend speldenkussen Björk het in haar hoofd om tijdens een concert in China het woord ‘Tibet’ te roepen. Vrijwel meteen werd de Chinese overheid een stuk terughoudender tegenover westerse popsterren die de tere Chinese zieltjes zouden kunnen beschadigen. En Björk is lang niet de enige celeb die om haar uitgesproken mening over deze politieke kwestie is verbannen.

Brad Pitt, Harrison Ford, Richard Gere, Maroon5, Oasis, en meer

De Hollywoodidool met goddelijke kaaklijn Brad Pitt mag het land niet meer in sinds hij in de geprezen film Seven Years in Tibet speelde. Maroon5 is niet meer welkom omdat een van de bandleden de Dalai Lama een fijne verjaardag wenste, en Oasis is verbannen omdat de gitarist wel eens heeft opgetreden op een ‘Free Tibet’-concert. Dat schijnt gevoelig te liggen in China.

Winnie de Poeh

Sinds kort is ook het zachtaardige tekenfilmfiguur Winnie de Poeh illegaal in de Aziatische superstaat. Waarom? Hij lijkt te veel op president Xi Jinping. Xi was de grappen op social media zat en deed Winnie in de ban. Misschien niet de beste tactiek.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws