Lollapalooza oprichter wil EDM schrappen

Freek Minderman | 30 juli 2017
algemeen


Beeld: Charles Reagan Hackleman/Lollapalooza 2016

Perry Farrell, de oprichter van het Lollapalooza festival, heeft in een interview gezegd een bloedhekel aan EDM te hebben. Daarom is hij van plan een nieuw house project te starten, die naar eigen zeggen wat 'psychedelischer' en 'meditatiever' zal zijn dan het originele festival. 

"Toen ze zeiden dat ze een stage naar me gingen vernoemen in 2005, was ik vereerd. Nu vragen mensen wat er allemaal gebeurt bij bepaalde area's en dan heb ik zelf ook mijn twijfels. Ik haat EDM. Het zorgt voor de drang om te kotsen door mijn neusvleugels. Ik kan niet tegen wat het gedaan heeft met mijn liefde, house muziek, omdat het je vroeger meenam op een avontuur. Nu krijg ik stuiptrekkingen van mijn eigen festival," aldus het oude Jane's Addiction bandlid. 

Dit, terwijl zijn stage elk jaar weer de beste dj's aantrekt. In augustus staan bijvoorbeeld Zeds Dead en DJ Snake op ditzelfde podium. "Mijn nieuwe project zal EDM buiten de deur houden, hoop ik," vertelt Perry Farrell stellig. We zijn benieuwd, Perry. Heel benieuwd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws