Uitgaan in Kuala Lumpur: Luna Bar

redactie | 2 augustus 2006
blogs

Luna BarMaar als je doordeweeks wat wil gaan drinken zijn er in KL niet bijster veel plekken die levendig en bruisend zijn. Natuurlijk kun je naar de expat wijk Bangsar, of ergens op P. Ramlee wel terecht, maar of dat echt leuk is? Ik vind meestal van niet. Zeker aan het begin van de week gaan niet heel veel mensen ergens iets drinken en je hebt hier niet een kroeg of zo waar altijd wel mensen zijn. Er is echter een bar waar niet heel veel hoeft te gebeuren aangezien de locatie en de muziek op zich al goed genoeg zijn: Luna Bar.

Met een taxi vertrekken we naar P. Ramlee, aangezien de bar in een zijstraat daarvan gelegen is. Luna Bar is te vinden op de bovenste verdieping van Menara (=toren) Pan Global, een appartementencomplex van The Regency Hotel waar mensen voor een langere periode een luxe appartement kunnen huren. En die bovenste verdieping is nogal hoog, namelijk 34 verdiepingen. Het complex op zich is dodelijk saai en als je de lobby in komt (nadat de valet parking je auto heeft geparkeerd, mits je die hebt natuurlijk) zou je niet verwachten dat er ergens een leuke bar te vinden is. Als je op de 33e verdieping uit de lift stapt staat daar een host (strikte dresscode!) en zodra je daar voorbij bent schuift een grote deur van mat glas open en moet je een trap beklimmen die je leidt naar de 34e verdieping, de verdieping waar de bar zich bevindt.

Bij binnenkomst loop je langs de dj booth en zie je gelijk waarom deze bar zo’n leuke hang out is: in het midden van de ruimte zit een gigantisch zwembad, waar rondom allemaal nisjes zijn gemaakt waar je (schoenen uit!) in kunt kruipen. Met je rug zit je dan tegen een glazen wand, welke je een geweldig uitzicht over de stad en de afgrond onder je geeft. Luna Bar heeft gelukkig geen dak, waardoor je zicht hebt op de 2 bouwwerken die zo kenmerkend zijn voor KL: Aan de ene kant zie je de immense Petronas Twin Towers, die ’s avonds prachtig verlicht zijn, en aan de andere kant zie je Menara KL, de gigantische zendmast zoals wij die in Nederland in Rotterdam hebben (hoewel dit exemplaar een stuk groter is).

Als je langs het zwembad, en alle hip & happening mensen die daar langs zitten, loopt kom je bij een trap die je naar de 35e verdieping brengt. Daar vind je een aparte bar, enkele banken en tafels en kun je de stad nog beter bekijken omdat je uitzicht niet belemmerd wordt door de muren van de bar. Hier vonden we ook onze groep mensen, die een hele tafel hadden ‘gekocht’ door twee flessen sterke drank af te nemen. Het nadeel van een bar zonder plafond is dat een airconditioning weinig zin heeft. En er hangen wel plafond-ventilatoren boven de zitjes, maar erg koel wordt het daar natuurlijk niet van. Maar gelukkig is het op die hoogte niet zo warm zoals dat het bijvoorbeeld op straat is.

Een ander pluspunt van Luna Bar is de muziek. En dan niet het volume, want het staat verdomde zacht, maar de kwaliteit. Het is House, juist ja met een hoofdletter H. Het zijn ook zeker geen classics, het is allemaal best nieuw en zeer fijn om te beluisteren. Maar door dat lage volume wordt het in Luna Bar dus nooit echt een feestje. Mensen komen er om een cocktail te drinken en om met elkaar te praten. Het is dus een prima pre-party plek, maar dansen zul je mensen er niet zien doen. Zwemmen overigens ook niet, het zwembad is namelijk verboden terrein!

Ciao, Faisal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws