Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is zwart

Partyscene Redactie | 29 juni 2007
blogs

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is zwart'

Jack Undercover, bekend van de jaarlijkse Gouden Kabouter Awards, schrijft op zijn weblog DJ Fanclub met een flinke scheut ironie over de dancescene. Sinds kort is hij ook geregeld te bewonderen op Love2Party.

Een paar musjes kan deze vogel nog wel verdragen, maar een opdringerige vink wordt snel verjaagd, om van een collega-merel nog maar te zwijgen.Een aantal koude dagen maakt hem minder schuw, maar over het algemeen loopt een merel u echt niet voor de voeten. Deze zwarte vogel wordt door velen geliefkoosd. Een broodkorst, het klokhuis van een appel of een stukje kaas maken van het gazon in de winter een vrijplaats voor de merel. Maar toch....

Een paar musjes kan deze vogel nog wel verdragen, maar een opdringerige vink wordt snel verjaagd, om van een collega-merel nog maar te zwijgen. De merel verdedigt zijn territorium scherp tegen deze aanvallers.

Terwijl ik naar de vogeltjes buiten keek, dacht ik: zo werken velen in de dancescene ook. Elke vermeende aanval van buiten wordt met alle mogelijke inzet afgeslagen. Zelfs belangstellend bezoek van medeorganisatoren wordt niet direct gewaardeerd. De argwaan ligt er duimendik bovenop.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is zwart

Is een merel bewoner van uw tuin, dan blijft hij daar met zijn echtgenoot, jaar in, jaar uit. Puberale neigingen om de wereld eens te verkennen zijn allang onderdrukt. In de broedtijd wil hij nog wel eens een graantje meepikken uit het territorium van de buurman, maar definitief verhuizen, of een grote trektocht, zit er niet in.

Partyorganisatoren zijn even honkvast. Vernieuwing wordt weliswaar kritisch gevolgd, rondkijken in andere dance-stijlen, als hun eigen succesformule, lijkt eerder gevaarlijk dan vruchtbaar. Waarom zouden ze het ook anders doen wanneer de 'eigen' partybezoekers niet echt participeren in de andere stijlen, maar zich beperken tot de eigen 'club'?

Neem dan de spreeuw. Ook al hebben velen een antipathie tegen deze wat assertieve vogel, ze kunnen heel aanhankelijk zijn. Deze vogels kibbelen wat onder elkaar en zoeken beschutting voor hun jongen onder de dakpannen. Toch, ondanks dat ze vaak terugkeren naar de plaats waar ze zich thuis voelen, komen zij wél overal.

Bewonderenswaardige vogels eigenlijk, die spreeuwen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws