Vermijd censuur op partysites!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

'Party Gestapo' voorgoed het zwijgen opgelegd?



Partysites worden voortdurend bestookt door organisatoren

'Te kritisch, te negatief en te slordig', 'jullie lijken de 'Party Gestapo wel', 'ik mis liefde voor de dance bij jullie'. Het zijn enkele passages uit een e-mail die we onlangs op de redactie binnenkregen van een party-organisator naar aanleiding van wat kritische reports.

Dat organisatoren lang niet altijd even blij zijn met het oordeel van de partyreporter staat als een paal boven water. Maar is het daarom redelijk dat ze de partyreports mogen screenen voordat ze geplaatst worden? Zoals dezelfde party-organisator ons mailde: "Als ik het report van tevoren op feiten kan controleren, dan vind ik het prima dat jullie komen."

Het risico dat dergelijke praktijken misbruikt worden door organisatoren blijft te groot. Een partyreporter is er niet op uit om een feest af te kraken. Hij moet bovendien niet aangezet worden om zelfcensuur uit te oefenen door party-organisatoren de kans te geven om van tevoren een verslag in te zien. Vandaar onze stelling: censuur via party-organisaties op partysites moet te allen tijde worden vermeden. Dat gaat ten koste van de objectiviteit en eerlijkheid.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws