Effe d'r uit

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Effe d'r uit!


Het is laat nu ik dit schrijf. Ik heb net nog wat aan mijn tracks gewerkt en het is inmiddels halfvier in de nacht. Straks ga ik vliegen en aangezien ik dan moeilijk slaap vat, kan ik net zo goed m'n keer op keer uitgestelde column schrijven. Waar vlieg ik naar toe dit keer? Naar Ibiza. En hoewel ik resident ben op de Armada night in Amnesia hoef ik deze dinsdag niet te draaien. Ik heb namelijk besloten er even tussenuit te knijpen.

Het is niet dat ik overdadig hard gewerkt heb. Integendeel. Afgezien van het vele draaien ben ik weinig aan muziek maken toegekomen. Ik zit even in een dip en heb gewoon even dat zwembad en wat glazen whisky nodig. Armada - het overkoepelende label waar mijn Bandung Records is gehuisvest - heeft namelijk samen met mijn agency DLP en Amnesia gedurende deze zomer een villa betrokken waar de hele crew dus rond de dinsdag residency zijn bivak heeft. Ik was er een paar weken geleden nog geweest. Evenals Remy, die ook die avond draaide samen met Armin van Buuren. Een paar jaar geleden nog een onmogelijke combinatie. Niet?

Remy draaide samen met Armin van Buuren. Een paar jaar geleden nog een onmogelijke combinatie. Niet?

Remy is er straks ook weer. Hij draait. Ik ben volgende week weer aan de beurt. Wel vreemd om zonder platen te vertrekken. Dat is nog maar 1 keer eerder gebeurd. Het was in de tijd dat ik nog geen DJ was en het betrof mijn laatste vakantie, zo'n zeven jaar geleden. Ik ging toen naar Portugal met, net als andere stervelingen, een reiskoffer... en mijn verloofde.

Inmiddels, beste L2P vrienden, is de verloofde inmiddels mijn bijna ex-vrouw. Binnen twee jaar zit 't erop en eerlijk gezegd; 't Is mooi geweest. 't Kan verkeren. En in een artiestenbestaan is het zo vreemd nog niet dat een huwelijk geen stand houdt. Dus wat dat betreft is het dus business as usual. De meeste 'experts' houden me ook steeds voor dat het eigenlijk goed is voor m'n carriere en dat het stof geeft voor mooie platen. Totnogtoe weinig van gemerkt, maar wat niet is kan nog komen. Nu zal je denken; 'Wat klinkt-ie stoicijns!' En dat is ook wel een beetje zo. Maar soms is het beter uit elkaar te gaan dan het allemaal maar op z'n beloop te laten. Op is op. Laatst kwam een kennis-achtige bijna vriend naar me toe op Dance Valley en vroeg op zielige toon: 'En...? Hoe is 't nou Harry?'. Ik zei dat het echt vreselijk was om als gevierde DJ de hele wereld rond te vliegen en al die mooie vrouwen die je in overvloed tegenkomt van je af te houden op weg naar je 5-sterren hotel. 'Ik voel me nog slechter dan James Bond man!' Ik overdreef natuurlijk maar echt heel rouwig ben ik niet. Misschien is het de gekrenkte trots dat de meeste parten speelt. Uiteindelijk breek je een belofte, en daar hou ik niet van. Genoeg nu. Ik vond dat ik het jullie moest vertellen, dus bij deze.



Tiesto heeft alweer een pad geeffend en een record gebroken

Ik wil ook even kwijt dat ik bijzonder trots was op ons Tijsje deze zomer. Wat je ook van hem denkt, Tiesto heeft alweer een pad geeffend en een record gebroken. Vanaf deze Olympiade is 'de dj' een gerespecteerd beroep. Was het voorheen nog de schimmige associatie met rokerige holen en malende drugsgebruikers in de herrie, nu is het alom gerespecteerd en wordt de DJ eindelijk als volwaardig lid van de samenleving beschouwd. Ik kon mijn lach niet onderdrukken toen die Grieks-orthodoxe Priester mee zat te knikken met 'Flight 624' (of was het nu 426? Whatever.). Het enige nadeel voor ons DJ's is nu dat al onze moeders maar aan onze koppen blijven zeiken wanneer hun zonen zo beroemd worden! Ik neem dat maar op de koop toe.

Goed. Wat hebben we gehad? Ibiza, scheiding, Tiesto. Diverse onderwerpen genoeg lijkt me. Volgende keer een Ibiza special met foto's van de Villa, Remy en ik en Amnesia. Nu moet ik echt wat slaap gaan pakken. Ik vlieg om tien voor halftwee. Ik moet er 2 uur van tevoren zijn, dus moet ik om 9 uur eruit! Dat zijn toch geen tijden?

Harry
Harry Lemon

Oja. Het is weer zover. Breng je stem uit op ons Hollandse DJ's en bezoek deze sites:

DJ Magazine
The DJ List

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws