XTC testen weer toestaan?

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

XTC-debat laait op



Boris Dietrich wil het testen van XTC toestaan

Tijdens het eerste kabinet Balkenende is afgesproken om het testen van XTC op houseparty's te verbieden. Maar als het aan D66 ligt, worden de XTC-controles op grote feesten weer toegestaan.

"Struisvogelpolitiek noem ik de motie van CDA, VVD en Christenunie waarin zij zich uitspreken tegen het testen van XTC-pillen op feesten", vindt Boris Dittrich. "Of we het leuk vinden of niet, we moeten constateren dat er mensen zijn die XTC gebruiken op houseparty's, ondanks het feit dat het een illegale harddrug is".

Afgelopen vrijdag werden ministers Hoogervorst en Donner via het manifest Dance '66 geinformeerd over 'het gevaar van het niet testen'. "Die zijn onaanvaardbaar. Het testen van pillen voorkomt dat er doden vallen. D66 vraagt de regering zorg te dragen voor informatie over de illegaliteit en de gevaren van de drug, zodat de gebruiker zich bewust is van de risico's."

D66 pleit er ook voor dat de Nederlandse overheid de dance-industrie serieus moet gaan nemen. De dance-industrie zorgt vandaag de dag voor elfduizend arbeidsplaatsen en levert een belangrijk Nederlandse exportproduct. Het is bovendien een creatieve sector die van grote waarde is voor de moderne jongerencultuur. Volgens D66 kennen teveel politici de dance-sector alleen van negatieve berichtgevingen uit de media. "Iedere keer dat er een incident is, wordt dat breed uitgemeten. Maar de realiteit is dat er in Nederland duizenden feesten worden georganiseerd, professioneel en zonder incidenten!"

Onze stelling luidt: de overheid moet het testen van XTC op houseparty's weer toestaan!

D66
Bekijk het 'Dance 66 Manifest'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws