Praag in en uit

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Praag in en uit

Een 'verdwaalde' Fransman wc-manieren bijbrengen, lastig gevallen worden door een tijdrovende verslaggever, even niet stilstaan bij de zomertijd en ondefinieerbare broodjes eten tijdens het douchen; Ronald Molendijk maakt wat mee in een weekend!


Het is zaterdag 30 maart. Ik sta in de toiletten van Schiphol uit te leggen dat de wc vanzelf doorspoelt wanneer je er vandaan loopt. Ik doe dit in mijn beste Frans, mijn beste Frans is niet best. De man blijft me met vragende ogen aankijken tijdens mijn relaas en gelooft er helemaal geen zak van terwijl er voor de derde keer in 3 minuten een groep party-animals me op de schouders slaat en roept dat ze er zin in hebben.



Hardsoul Greg & Angelo


Benny 'Mr MacDonald' Rodrigues

Ik laat de beste man maar achter in de hoop dat hij het vanzelf een keer begrijpt, dat van het automatische doortrekken dan... Ik ben uitgenodigd door de 'Camel Party Flight Tour 2002' om in Praag een nacht te gaan draaien. Die gasten van Camel hebben de zaken goed voor elkaar, het is echter de vliegmaatschappij die het laat afweten!
Vertraging dus, niets nieuws. Alle tijd om effe lekker bij te lullen met de overige vinyl-ridders, die allemaal al bij de gate staan te wachten. Angelo (Mr. Smile), Michel de Hey (Mr. Doorzettingsvermogen), Victor Bakhuis (Mr. Ik kom er wel), Benny Rodriques (Mr MacDonald), Joost van Bellen (Mr. I've been around the world) en in een hoekje zie ik ook nog Mick Boskamp (Mr. Integer) zitten. Gezelligheid ten top dus en samen met een paar honderd partygangers gaan we na verloop van tijd toch nog een vliegtuig in. Daar worden we ontvangen door een relaxte crew hetgeen erg gewaardeerd wordt door deze bende nachtbrakers.



Michel 'break a leg' de Hey

Tijdens de uitleg over het zwemvest en alle info over de nooduitgangen, krijgen ze dan ook een staande ovatie! Let wel, dit gebeurt voordat ze ook maar iets gedaan hebben. De aankomst en het opsporen van het hotel verloopt soepeltjes, de Nederlandse kolonie verspreidt zich direct over de 3 clubs die door Camel zijn geclaimd en de diverse dj's staan daar inmiddels ook achter de draaitafels. Mick Boskamp staat direct voor mijn deur en ontvoert me naar een ontzettend mooie brug om daar met zijn filmploeg een interview te tapen voor zijn nieuwe tv programma Dj Pro Files dat je elke zaterdagavond op The Box kunt bewonderen. Op de brug, het is inmiddels 02.00 uur 's nachts, kom ik erachter dat vanavond de klok een uur naar voren schuift, ZOMERTIJD! Ik sta echter te blauwbekken van de kou en wil ook graag iets eten, daarnaast zou ik een douche willen bezoeken en moet ik ook nog mijn platen uitzoeken.




Zwemvest-instructies


Ronald ft. Hardsoul Greg (+ Michel en Benny)

Mijn draaitijd is echter om 03:30 uur. Aangezien de wijzer van de klok van 02.00 uur naar 03:00 uur is gesprongen, kom ik in tijdnood. Dit wordt als volgt opgelost. We kapen een taxi naar het hotel, die moet blijven wachten terwijl ik onder de douche spring. Onder de douche geeft Mick Boskamp me een ondefinieerbaar, maar erg smakelijk broodje aan.
Mick is een held!
Als een gek aankleden en op weg naar Mecca, daar mag ik dan eindelijk gaan draaien.
Mecca ligt midden in een woonwijk. Geen mens die daar dus zeikt over geluidsoverlast. Schijnbaar een fijne omgeving dat Praag!




Behind the wheels of steel


Feest in Praag!

Bij binnenkomst blijkt dat Joost van Bellen de complete zaal al in zijn zak gestoken heeft. Het is dus feest in Praag. Ik zie alleen maar lachende en vrolijke mensen en wanneer Joost klaar is met zijn set ga ik ook meteen voor goud. Gelukkig draait er niemand meer na mij en blijf ik in mijn dj booth staan tot de eigenaar me komt vertellen dat de tent toch echt dicht moet. 08:30 uur, taxi gevonden, hotel naam gelukkig onthouden, ontbijt ruimte onveilig gemaakt, mijn hotelbed volledig ondergekruimeld met allerlei broodsoorten, om vervolgens een paar uur slaap mee te pikken. 14.00 uur zondag, Michel de Hey belt om te vragen waar ik ben. Euh.. in het ligbad, hoezo? Oh, de taxi's staan er al weer?! DJ Victor Bakhuis regelt dat er een taxi blijft wachten en ik breek een record 'tas in pakken'.




Joost van Bellen knapt een uiltje


Ronald 'Sleepy' Molendijk

De terugreis verloopt erg soepel, het blijkt dat de partygangers meteen vanuit de clubs naar het vliegveld zijn doorgereisd, en zodoende al op zondagochtend in Nederland waren. Ik heb op schiphol nog even in de wc-ruimtes gekeken. Die Fransman was gelukkig weg...

Reageren kan! Stuur Ronald een mailtje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws