De 10 van … Reza Athar & Niels van Mil

Partyscene Redactie | 26 juni 2009
blogs

Epische killer die je niet zo snel zal vergeten

Platenrek, Berwick Street (Soho), Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Reza Athar & Niels van Mil.

Op 3 juli vindt er in beachclub de Karavaan een Progressive City plaats, de headliners voor die avond zijn Benny Rodrigues en de uit Detroit afkomstige DJ 3000. De entree van het feest is gratis en het duurt meer dan 10 uur. Naast Benny en DJ 3000 draaien de residents van Progressive City Niels van Mil en Reza Athar ook op dit festijn. Wat voor moois hebben zij in de platenkoffer zitten?

De 10 van ... Reza Athar

 

01. Junior Boys – Work (Prins Thomas Remix) [Domino]

Ben een grote fan van beide. Prins Thomas om zijn epische old-school vibe, en Junior Boys vanwege hun subtiliteit en hun gevoel die ze in de muziek stoppen en als die 3 elkaar ontmoeten, kan er alleen maar vuurwerk van komen. Zo klinkt het ook van akoestische gitaar tot een hypnotiserende melodielijn, alles wordt uit de kast getrokken. Een epische killer die je niet zo snel zal vergeten.

02. The Whitest Boy Alive – Work (Morgan Geist Remix) [Bubbles]

Over perfecte combinaties gesproken, The Whitest Boy Alive en Morgan Geist zijn nog zo een. Morgan Geist brengt deze plaat tot een ongekende climax, eentje waar je als The Whitest Boy Alive hater toch op moet dansen.

03. Faze Action – I Wanna Dancer (Old-School House Mix) [Faze Action]

Voor mij hebben deze 2 Britten, een van de beste albums van het jaar gemaakt. Met hun Stratus Energy. I Wanna Dancer is een van de sterkere nummers op het album. Maar de “old-school house” versie van dit nummer. Brengt pas echt de chicago-jack en New York boogie samen.

Reza04. Sankt Goran – My Friend Played The Guitar (Beat Phamracy Dub Mix) [Solar Disco]

Beat Pharmacy kun je de meest gevraagde remixer van de afgelopen tijd noemen. Ik begrijp heel goed waarom producers hem vragen om hun tracks te remixen! Hij beschikt namelijk over veel kwaliteiten. Maar een ding blijft centraal in zijn producties de dub, en dat kan hij toepassen op velen manieren. Bij My Friend Played The Guitar laat hij wederom zien, waarom hij een van de beste remixers van het moment is, “Brendon you’re the man”!

05. Legowelt – Slomp Jitt EP [MOS]

Ik blijf maar doorgaan over gouden combinaties, want Legowelt en Delsin zijn nog zo een. Jammer dat ze elkaar niet eerder hebben ontdekt. Maar beter laat dan nooit, zeggen ze ook wel eens. Danny Wolfers is een Multi-talent en laat dat wederom horen. Vier tracks, met een heerlijke Chicago jack suas er doorheen en alle 4 even mooi.

06. Brawther – Endless (Ultra-Deep Mix) [Balance]

Nooit eerder van gehoord, maar wat klinkt zijn toch zo dik, heerlijke moody house. Eentje waarbij je een warm gevoel van binnen krijgt en heerlijk weg kan dromne. Doet me denken aan de ouwe Chez Damier platen, heerlijk.

07. Tevo Howard – Everyday House Music [Beautiful Granville]

Vorige jaar werd is aangenaam verrast door een zekere Tevo Howard uit Chicago, met zijn debuut ep Without Me toen, die plaat heeft een diepe indruk op me achtergelaten en was ongetwijfeld een van de beste platen van 2008 voor mij. Maar hij is gelukkig terug en laat horen, dat die hier is om te blijven, wederom een diepe dansvloergerichte housetrack van de bovenste plank.

08. Keith Worthy - Deep Sea (The Original Deepstrumental Mix) [Aesthetic]

Detroit house hervormer Keith Worthy is terug met een ep op zijn eigen label, voor Keith geldt ook het regel. Alles wat hij maakt, kan niet slecht zijn. The same story op zijn nieuwe. De eerste track steelt toch mijn hart, heerlijk diepe en uitgeklede, maar doch groovende house.

 

09. Jus-Ed – 255 Spring In BTP Jack Track [Kinda Soul]

Jus-Ed rockt, en is van mijn favoriete producers. Hij weet melancholie met diepe grooves goed samen te brengen, zo ook op deze plaat.

10. Zodiac – Pacific (Ilya Santana Remix) [Mellophonia]

De discoklassieker van Zodiac in de remix, de Ilya Santana versie komt nog beter uit de verf, dan de originele. Heerlijke 80’s melodieën en de gepaste en kaasloze italo benadering van Ilya Santana zal voor veel geluksmomentjes op de dansvloertjes zorgen.

 

 

Wat houd je naast het draaien nog meer bezig?

Naast het draaien, ben ik ook druk bezig, om mijn eerste studiejaar af te ronden in Tilburg. Ben daarnaast ook erg druk bezig met de voorbereidingen en organiseren van feestjes als Progressive City (en sindskort ook Doorstroom). Progressive City doe ik nu al anderhalf jaar, ooit begonnen in een kleine locatie genaamd Billabong in de binnenstad van Nijmegen en inmiddels uitgegroeid. Vandaar ook een grotere locatie, waarvan 25 juni de primeur van is in Merleyn. 3 Juli vindt er ook een speciale editie van Progressive City in Scheveningen plaats. Met namen als Benny Rodrigues en DJ 3000. En om de zomer helemaal goed van start te laten gaan, ontvangt Progressive City op 10 juli de Zuid-Afrikaanse supertalent Culoe De Song in Merleyn.

 

Waar kunnen we je de komende tijd bewonderen als dj?

25 juni draai ik op Progressive City samen met Niels de zaal van Merleyn warm. Op 3 juli zal ik ook op Progressive City @ Scheveningen draaien. Verder kun je mijn myspace in de gaten houden voor meer info.

 

 

De 10 van … Niels van Mil

 

01.  Bruce Ivery – Rush (Stilove4music)

Sinds de derde release heb ik dit label in de gaten gekregen (mocht iemand stilove4music 01 van de hand willen doen, laat het me weten), en sindsdien is het uitgegroeid tot één van mijn favorieten. Ook nummer 18 stelt weer niet teleur. Dikke housetracks en een heerlijke disco-edit  voor op de dansvloer!

 

02. Brawther – Untitled (Balance Alliance)

Was Balance Alliance 01 nog een verzameling van oude en nieuwe tracks, deze ep staat geheel in het teken van de nieuwkomer Brawther. Alle tracks zijn dieper dan diep en kunnen zich zeker meten met het betere Prescription/Balance werk uit de jaren 90. 

 

03. Theo Parrish – Space Station (Sound Signature)

Theo stelt mij eigenlijk zelden teleur, maar deze plaat is naar mijn mening toch wel van uitzonderlijke klasse. Going Through Changes is van de bekende laidback stroperige Detroit signatuur, maar Space Station (opgenomen in de studio van Omar S, en dat is te horen) slaat een hele andere weg in. Gruwelijk energieke productie die erom schreeuwt om op een goed geluidssysteem gedraaid te worden.

 

Niels van Mil04. Kyle Hall – The Water is Fine (Moods & Grooves)

Kyle Hall is zonder twijfel het grootste Detroit talent van dit moment. Deze 18 jarige jongen gooit op het moment terecht zeer hoge ogen met zijn Wild Oats label. Wat echter niet iedereen weet, is dat Kyle Hall ook een plaat voor Moods&Grooves heeft geproduceerd (helaas wel digital only) die ook zeer de moeite waard is. Ook deze tracks klinken zeer organisch en rauw, maar zijn toch net iets beter te mixen dan zijn Wild Oats materiaal.

 

05. Alton Miller – In Flight (Yore Records)

Tja, deze plaat was denk ik mijn meest gedraaide van 2008, en nog steeds kan ik er geen genoeg van krijgen. Ik weet niet wat het is, maar die stem op “Who Am I” doet het hem gewoon helemaal voor mij. Tel daar ook nog eens een prachtige productie bij op en we hebben een plaat die ik ook in de toekomst nog veelvuldig zal draaien. 

 

06. Urban Sound Gallery – USG Vault Tracks (Future Vision)

Na veel te lang afwezig te zijn geweest komen Anthony Nicholson en Ron Trent eindelijk weer bij elkaar als USG. Als het op consistente producties aankomt zijn er naar mijn mening maar weinigen die bij Ron Trent in de buurt komen. Ook deze twee diepe soulvolle en jazzy tracks doen hun werk uitstekend op je huis, tuin en keuken boxjes, maar laten hun kracht pas echt zien als ze over een goed geluidssysteem gepompt worden.

 

07. Floating Points – Love me Like This (R2 Records)

Prachtige plaat die het waarschijnlijk zowel bij house, hiphop als meer electronica gericht publiek goed zal doen. In de lijn van Flying Lotus, Dabrye en aanverwanten, alleen dan net meer house georiënteerd ofzo. Maakt verder ook niet uit in welk hokje je het zou kunnen stoppen, dit is gewoon een prachtige genre overstijgende plaat waar iedereen enthousiast van wordt. 

 

08. Noni / D’Pac with Terrance FM – Be My Friend / I Wouldn’t (Prescription Classic    Recordings)

Toen vorig jaar werd aangekondigd dat het legendarische Prescription label weer nieuw leven werd ingeblazen, was dat voor mij niet minder dan geweldig nieuws. Deze plaat is een repress van een Prescription klassieker uit 1993, maar is ook vandaag de dag nog niets van zijn magie verloren. 

 

09. SV02 – Special Edits (Super Value)

Super Value is één van de vele labels van tegenwoordig die zich bezighoudt met het uitbrengen van edits, en zij springen er wat mij betreft toch wel tussenuit. Super Value 02 is mijn favoriete plaat uit de serie met één stroperige laidback edit van een Marvin Gaye nummer voor de vroege of juist erg late uren, en één edit die wat meer midtempo en dansvloer gericht is.

 

10. Frankie Feliciano – The Return of Gigolo Supreme (Nervous Chill)

Deze plaat uit 1996 heb ik pas sinds kort ontdekt (waar zouden we zijn zonder Discogs!), en is in korte tijd mijn favoriete Feliciano productie geworden. Heerlijke jaren 90 house met lang uitgesponnen saxofoonsolo’s, zoals het tegenwoordig helaas nog zelden gemaakt wordt. Deze track kan wat mij betreft makkelijk de concurrentie met Kerri Chandler’s Track 1.

 

 

Wat houd je naast het draaien nog meer bezig?

Naast het draaien en het opbouwen van een mooie muziek collectie, ben ik vooral veel bezig met mijn studie Music Management aan de HKU. Daarnaast werk ik bij Stichting PAN (Promotie Amateurmuziek Nijmegen). Wij zetten ons met een klein team hard in om een goed klimaat voor amateurmuzikanten in Nijmegen te scheppen. Ook coachen en ondersteunen wij bands die zich willen professionaliseren, zowel op zakelijk/financieel als inhoudelijk/artistiek gebied. Tenslotte ben ik met mijn vriendin bezig om een ander huurappartementje in Nijmegen te zoeken. Mocht iemand iets leuks weten in het centrum/oost/bottendaal/galgenveld, ik houd me aanbevolen, hahaha.

 

Waar draai je de komende tijd?

Ik draai eigenlijk voornamelijk in Nijmegen, en dat is de komende tijd ook het geval. Op 25 juni open ik samen met Reza Progressive City in Merleyn (het kleine poppodium van Doornroosje). Merleyn is één van de gezelligste tenten in Nijmegen naar mijn mening, en heeft net als Doornroosje een erg goed geluidssysteem en een goede geluidsman. Op 03 juli sta ik voor Progressive City in de Karavaan in Scheveningen met o.a. DJ3000 en Benny Rodriques, en op 10 juli mag ik open voor het nieuwe grote Zuid Afrikaanse talent Culoe de Song (Innervisions). Dit is dan wederom voor Progressive City in Merleyn te Nijmegen. Tenslotte draai ik op maandag 20 juli de gehele avond in café Demain te Nijmegen tijdens de vierdaagsefeesten.

Progressive at the Beach

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws