De 10 van … Bart van Rijn en Fabio

Partyscene Redactie | 17 april 2009
blogs

Emotietragiefunky

Platenrek, Berwick Street, Soho, Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Bart van Rijn en Fabio.

De jongens van STUG zijn niet te stoppen. Vorige week vierden ze hun 2-jarige bestaan in het Haagse Paard, met o.a. Joris Voorn, Len Faki en Makam op de playlist. Hun andere vaste spot, Studio 80 in Amsterdam, wordt aanstaande zondag afgebroken door Dave Ellesmere, Jarno en natuurlijk STUG-oprichters Fabio & Bart van Rijn zelf. Wat gaan de heren draaien?

 

De 10 van … Bart van Rijn

 

1. Deeps Edayar - Candongo EP - Overflow records

Het derde kindje van het nieuwe Overflow Records uit Valencia. Dit keer drie diverse tracks van house, ambient & dubby techno.

De jongens van STUG zijn niet te stoppen. Zondag gaan Fabio & Bart van Rijn het Amsterdamse Studio80 afbreken, samen met Dave Ellesmere en Jarno. Welke platen hebben de resident's momenteel standaard in de tas?2. Mark Broom - Jackpot - Saved records

The beard man doet maar weer eens een mooie top track! Floorfiller-garantie.

3. Motor city drum Ensemble - Lonely one - 2020 vision recordings

Frontin was real house! Deze is wat meer tech house, maar goed om mee op te warmen.

4. Martin Buttrich - Stoned autopilot - Planet E Communications

Love it!

5. Luke Solomun - Martin, a cello & me - rekids

Emotietragiefunky track. Matt Edwards (Radioslave) weet z’n tracks voor Rekids goed in diversiteit te selecteren.

6. Butane - Mutation - Crosstown rebels

Donker en duister met de druppel die de track uiteindelijk laat overlopen. Sis remix!!!!

7. Anthony Collins - Prism - Freak n chic

Op Cocoon Maassilo gaf Collins een zeer sterke set. Z’n tracks doen er niet minder om en zijn debuutalbum doubts & shouts is ready.

8. The Chain - Geo - R & S

Mooi en tijdloos.

9. Wax Poetic - Dagmar nao tava nao … - Nublu records

De remix van Motor city drum ensemble blijft maar doorgaan.

10. Thomas Lauren - Guide to banyan - Savoir records

Heerlijke downtempo deephouse

 

 

STUGhut

 

De 10 van … Fabio

Kuniyuki Takahashi - Birds (Tony Lionni Remix) > Mule Musiq

Heerlijke remix van Tony Lionni, de producer die uit het niets kwam! Zit alleen maar op superdikke labels zoals Versatile, Wave Music, Figure, Freerange en deze remix op Mule Musiq is van een ongekende schoonheid.

2. Scorp - New Energy > Scorp

Negen jaar oude Steve Rachmad plaat, en nog steeds as fresh as ever. Heb weer een hele rits Rachmad-tracks herontdekt, en terecht! Echte Westergasplaat, wat door de kenners ‘echte’ techno wordt genoemd.

3. Ignacio - Chios (G Flame Remix) > Music Man

Rachmad remix gemaakt door Cisco Ferreira (The Advent), zelfde verhaal als boven. Moddervette partyplaat met een verschrikkelijk goede drive!

4. Kenny Larkin - Smile > KMS

Dit is toch wel zo fucking FUNKY plaat, begint met een gesampelde vrouwenstem en als die bas en hihat erin knalt, kan je maar 1 ding doen: dansen! Daarna komt er nog zoveel méér moois, deze plaat blijft maar veranderen. Wat een housekiller!

5. Tony Lionni - This Feeling > Freerange

Goeie plaat van Tony met altijd diezelfde oldschoolfeel en vocalen-sampling. Klinkt allemaal erg vertrouwd, maar is toch nieuw en fris: Hulde!

Stug-flyer6. Brendon Moeller - Ignition (Variation) > Apnea

Dansbaar monster van Brendon Moeller aka Beat Pharmacy en nog heel veel andere aliassen. Lekker veel gefreak erin, altijd groot fan geweest ook van wat deze man met sub-bassen kan! Noemen ze dit nu Neo-Detroit-Dub?

7. Kerri Chandler - Track 1 Revisited (New Old School Mix) > Max Trax

Zooitje remixen van één van zijn eigen tracks, Track 1 uit 1993. Zo inspiratieloos als de titel van deze track is, zo tijdloos is deze track. Kan je altijd en overal draaien, this is house! Ik ga verder niet uitleggen hoe briljant Kerri Chandler is.

8. Planetary Assault Systems - Sleeping Sin Seemless > Peacefrog Records

Sublieme soundscape/ambient-achtige technotrack van Luke Slater, ook al héééél oud (goed=goed). Maar echt zó, zó mooi! Blijft voor mij een van de beste techno-producers (gelukkig is die nog niet gestopt).

9. Sterac - Intersphere > Multiplex

Wéér zo'n typische Rachmadplaat, nu met veel string-samples. Gebeurt een hoop in, dikke percussie!

10. Kuniyuki Takahashi - Flying Music (Deep Poetry Remix) > Mule Musiq

Er zijn aardig wat versies van Flying Music, maar allemaal zijn het schitterende tracks die je ziel raken. Heel muzikaal en diep, Kuniyuki kan er wat van.

Voetnoot: heel diverse top10, elk moment heeft z'n plaat. Er is gewoon teveel goede muziek, ik houd van ambient, maar ook van genadeloos kwaliteitsbeuken.

 

Waar houd jullie je verder mee bezig op dit moment?

Met STUG hebben we afgelopen zaterdag ons twee jaar gevierd met Joris Voorn, Len Faki & Makam in het Paard van Troje en dat was zeer nice! Verder zijn we onze gratis strandedities aan het afronden met de line-up’s en in augustus een zomergasten editie in Paard van Troje. Noteer alvast vrijdag 29 mei, 31 juli Karavaan Scheveningen (Zwarte Pad) en houdt de website in de gaten van de Karavaan, want hier gaat veel gebeuren deze zomer.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Vanavond (vrijdag 17 april) draaien we in LVC leiden en aanstaande zondag hebben we een STUG Studio zondag-editie in Studio 80 Amsterdam met Dave Elllesmere & Jarno die ons gaan vergezellen. De zondagen worden steeds meer feestdagen, want de sfeer is net even anders als op andere dagen, meer liefhebbers en mensen die echt helemaal los willen. We beginnen om 22.00 - 4.00 uur.

STUG

Bart van Rijn

Fabio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws