De 10 van ... Fokko Versloot & Koen Lebens & Donk Boys

Partyscene Redactie | 22 januari 2008
blogs

‘de dikste ride ooit’

Platenrek op Berwick Street (Soho, Londen)

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Fokko Versloot & Koen Lebens en The Donk Boys.

Op zaterdag 2 februari is er in de Hifi in Leiden een nieuwe editie van This is Sick, de minimal techno-avond, waar ze altijd veel oog hebben voor frisse nieuwe namen. Dit keer staan op het programma de Donk Boys uit Zweden. Twee jonge gasten die bekend staan om hun funkende en flippende beats. Daarnaast ook het Napolitaanse collectief Crazy Toys, bekend van releases op Davide Squillace's Minisketch en de organisatie van toonaangevende feesten in Napels. Ook Nederlandse dj-inbreng is goed gevuld met ‘Miss Border Community’ Sandrien en de twee organisatoren Fokko Versloot & Koen Lebens. Om alvast in de stemming te komen, delen zij en de Donk Boys hun tien favoriete platen met jullie.

De 10 van … Fokko Versloot & Koen Lebens

1. Luca Bacchetti – Trust/The Way to Corcovado/Like a Sadhu (Wagon Repair)

Luca Bacchetti levert de laatste maanden de ene na de andere topproductie af. Zijn tracks zijn diep, melodieus, energiek, freaky en funky tegelijk, en werken ook nog eens perfect op de dansvloer. Op deze EP op Wagon Repair is elke track weer een aanrader, maar vooral ‘The Way to Corcovado’ mag er zijn. Vooral de melodieuze break is top, zeker als de beat na de break er hypnotiserend op losfunkt... Ook Bacchetti’s recente remixen zijn overigens top.

Fokko Versloot & Koen Lebens2. Ilario Alicante – Let me serve (Atypical Farm, promo)

De jonge Italiaan Ilario Alicante is nog niet erg bekend, maar maakt ontzettend vette dingen. Het is een diMet de track ‘let me serve’ heeft hij een energieke track afgeleverd, die ook nog eens allerlei ping-pong geluiden bevat. Op papier klinkt zoiets misschien als een rampzalige hardstylegimmick, maar als je deze knaller gehoord hebt, dan piep je wel anders. kke productie met frisse percussie, allerlei effecten en vocalen en doet het erg goed op de dansvloer. Op dezelfde EP heeft Alicante ook nog een track met allerlei biljartgeluiden, dus waarschijnlijk heeft hij iets met balsporten. Nu is het nog even wachten op de korfbal EP.

2. Dave Shokh & Pele – Thumbs (Simon Baker remix) (Conaisseur Recordings)

Simon Baker had met ‘Plastik’ al een hitje tijdens de afgelopen zomer, maar heeft nog veel meer in z’n mars. Met deze remix heeft hij een goede dansvloerplaat afgeleverd met een chunky beat die lekker doordreunt. Met dat ratelende geluid erbij gaat het los, das toch lachen joh!

4. Lucio Aquilina – Eldorado (Mosaiko)

De Napolitaanse technoscene heeft het afgelopen jaar een enorme opleving gekend dankzij de vele jonge talenten die deze stad rijk is. Waarschijnlijk moesten de jongens binnen blijven vanwege het overschot aan afval dat maar niet opgehaald werd, want er werden geweldige tracks afgeleverd door talenten als Massi DL, Joseph Capriati en Lucio Aquilina. Laatstgenoemde is nog geen twintig jaar oud, maar alle tracks die hij tot nu heeft uitgebracht zijn geweldige producties, zo ook zijn tracks voor op Mosaiko. Met ‘Eldorado’ heeft hij een plaat afgeleverd die alles heeft: een moddervette bassline, goede synths, strakke drums, enzovoort. Kortom; topproductie.

5. Kevin Saunderson – Bassline (Joris Voorn remix) (KMS Records)

2007 was een goed jaar voor Joris Voorn; zijn album ‘From a Deep Place’ kwam uit, hij trad overal ter wereld op en ook maakte hij met Edwin Oosterwal furore als ‘Rejected’. Daarnaast maakte Joris een remix van Bassline van Kevin Saunderson. Het origineel uit 1996 was al een klassieker, maar werd door Joris in een prachtig nieuw jasje gestoken door het arrangement aan te vullen met dikke white noises, scherpe claps, stuwende basses en prachtige reverbs. Toen wij in Berlijn Joris zagen optreden in de Berghain was dit de plaat waarbij het publiek het echt niet meer wist.

6. Catz ‘n Dogz – Fixation (Dirtybird)

FIXATION... FIXATION... FIXATION! Deze boys uit Polen hebben met dit nummer een floorfiller van jewelste geproduceerd. De break bestaat uit een vocal die compleet uit elkaar getrokken wordt... Gevolg: totale paniek op de dansvloer. Wanneer de stem professioneel om zeep geholpen is, knalt de beat erin. En dan is het natuurlijk kat in het bakkie... Plaat doet het altijd erg goed als de zaal al in de stemming is en er zin in heeft.

7. Abnormal Boyz – Keep it (Frankie Records)

‘Keep it’ is een echte floorfiller en een typisch voorbeeld waar de Abnormal Boyz voor staan. Een perfecte combinatie van rollende basslines, dikke snares, afwisselende hihat-patronen en halverwege het nummer komt er - als klap op de vuurpijl – ‘de dikste ride ooit’ overheen. Echt een nummer waarbij het publiek de minimalvuist keihard de lucht in gooit.

Fokko Versloot & Koen Lebens8. Christian Burckhardt – Yard (Raum Musik)

Zoals alle tracks van Christian Burckhardt is ook deze weer extreem solide. Dikke percussie die zowel de lage als de hogere frequenties aanstuurt geven een apart tintje aan deze funky minimal house plaat. Bovenop al dit getrommel ligt een duistere vocal. Ideaal nummer voor een rustmomentje in je set zonder dat het publiek de aandacht verliest.

9. Guido Schneider & Andre Galluzzi – Albertino (Cadenza)

Erg goede track van Galluzzi en Schneider. Vooral een lekker gezellig plaatje, heel geschikt om de mensen op het begin van de avond op de dansvloer te krijgen. De olijke basslijn en de hihat/clap-combinatie werkt prima, tel daar de gedelayde synths bij op

en je bent klaar…

10. Fokko Versloot & Koen Lebens – Circus/Repeat (Outland Records)

Hier ook nog een stukje schaamteloze zelfpromotie van ons! Onze eerste EP komt in februari uit op Outland Records, maar beide tracks circuleren sinds november al als promo. ‘Circus’ is een energieke plaat met veel white noises en flippende sounds en heeft zich dankzij de zieke climaxen al bewezen op vele dansvloeren in binnen- en buitenland - mede dankzij de support van grootheden als Paco Osuna, Marco Carola, Massi DL en Benny Rodrigues. ‘Repeat’ is wat meer uptempo en klinkt behoorlijk Italiaans; met ratelende snares en snelle percussie wordt er naar een hoogtepunt gebouwd. Wordt ook al veel opgepikt, door onder andere Paco Osuna en Juan Sanchez.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Vrijdag 25 januari op Minimaal Feestmaal (Studio 80, Amsterdam), zaterdag 26 januari op Exklusif (HIFI, Leiden), zaterdag 2 februari op This is Sick (HIFI, Leiden), vrijdag 15 februari op Lovin’ Lectro (Paard van Troje, Den Haag), vrijdag 22 februari op Mumu Frequencies (Napels, Italie), zaterdag 23 februari op Watcha (Bari, Italie), zaterdag 1 maart op Stereohead (In Casa, Leiden), donderdag 6 maart op 4Fusion (Off Corso, Rotterdam) en zondag 23 maart op Neon Rock (Studio 80, Amsterdam). Verder staan we ook nog op wat kleine feestjes en is er in april en mei ook weer het een en ander gepland, maar dat duurt nog even, dus laten we het daar nog niet over hebben…

Waar houden jullie je verder mee bezig op dit moment?

Op dit moment zijn we erg veel bezig met produceren; ‘Circus’ en ‘Repeat’ komen in februari op Outland uit. In diezelfde maand verschijnt op het Italiaanse Crazy Toys Records de track ‘Staples’ van Fokko Versloot, Sander May en Tom Noah, die nu al veel support krijgt - onder andere van Massi DL. Verder heeft Fokko net twee remixes af voor de Italiaan Pabie en de Portugees Alexx Wolfe. Beide worden in maart of april uitgebracht op verschillende labels. Koen heeft ook een nieuwe track af, ‘Napolitanzer’, en hier maken Sander May, Tom Noah en Fokko een remix van. Deze zal worden uitgebracht op Strom Recordings, het label van James Nidecker. En uiteraard staat er nog veel meer op het programma, dus het wordt een mooi jaar!

De 10 van … Donk Boys

1. Donk Boys – Doozer EP (Frankie)

Off course we have to chart ourselves on the first place! We love this EP and so will you. ;)

2. Xtrak - Dont Stop EP  (Yore)

Don't stop! Bleepy old school technofunk, gotta love it!

Donk Boys3. Andre Crom - Kardio EP (Sender)

Andre Crom is one of our favorite producers in 2007, almost all his trax are dancefloor destroyers! Endorphin!!!

4. Harry Axt – Riffler (Rompecabeza)

Crispy well cooked techno pie on one of our new favorite labels, Rompecabeza. Best label name ever?

5. Mark Broom - New Life (Donnacha Costello Remix) (Minimise)

Great synths, funky rhythm, and you gotta love those claps in this remix! More of this please!

6. Frankie - Secrets (Frankie)

The usual Frankie mental style on his latest EP. Funky groove and silly melodies. Swing ya hips!

7. Inxec - Flip Beat EP (Contexterrior)

Been buying all of Inxec's older records lately. All four tracks on this EP are really good, which is rather unusual these days...

8. Christian Prommers Drumlesson – Drumlesson Vol 1

Jazz versions of techno hits like Rej, Strings of Life & Beau Mot Plage. Ever wanted to hear a piano version of Higher State Of Consciousness? Here it is! :)

9. Franco Cangelli - Mondo Guasto EP (Aesthetik 001)

Actually came out 2006, but missed it then. Again some funky shit, with great interaction of new vs old sounds.

10. Bumpin Ugly - Work Me (Maetrik Remix) (Siteholder Uncut 006)

Awesome stuff on Siteholder as usual! The Maetrik remix of Bumpin' Ugly is really funky and groovy, works like a charm.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Starting our own club, Donk Club in Malmö, Sweden first of February.

We also have some livegigs lined up for example in:

2 feb, This is Sick – Leiden, NL

8 feb, Delete – Bournemouth, UK

Waar houden jullie je verder mee bezig op dit moment?

We have upcoming EP’s on Frankie Rec, Floppy Funk and Splitsounds. Couple of remixes will also be out in the next couple of months, for example we did stuff for Misc (Plot Records) and Todd Sines (Frankie Rec).

This is Sick

Fokko Versloot

Koen Lebens

Donk Boys

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws