De 10 van ... Victor Coral & Sandeep

Partyscene Redactie | 27 februari 2007
blogs

          Ultiem smerige funk!          
          Platenrek, ergens in Berwick Street (Soho, Londen)          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Victor Coral & Sandeep.

De 10 van ... Victor Coral

Victor Coral1. Babyshamb - "Fuck 4 Ever" (Bootleg Remix)

Kippenvel! Lekker subliminaal-vocaaltje van Pete Doherty biedt voor elk wat wils.

2. Freakx Brothers - "Tension"

In de stortvloed aan 'electro-house' releases, is dit er toch een die je niet mag missen.

3. Bunny Lake - "Bunny Lake" (Christopher Just's Disco Demons Dub)

Heerlijke knaller! Acht minuten lang groovy madness.

4. Radio Slave - "Secret Base"

Radio Slave is wellicht wat meer bekend van zijn remixes, maar laat met deze track zien dat hij het 'op eigen kracht' ook uitstekend kan. Ik sta samen met hem op zaterdag 3 maart op BOLD in de Panama.

5. Spank Rock - "Bump" (Switch Remix)

Switch blijft de man met de Midas Touch. Hij produceert de ene na de andere knaller, het is bijna een nieuw genre geworden. Dit is toch wel mijn favoriet van het moment.

6. Stereofunk - "Hip Hip Hurra" (Funkwerkstatt Remix)

Vuige groove met een orginele break waar je u tegen zegt.

7. BSOD - "A Bit Sketchy"

Ultiem smerige funk!

8. Funkwerkstatt - "Standwaage"

Twee maal in de top-10. Deze track is wat minder hard en wat meer funky dan de vorige, maar zeker niet minder lekker. Heerlijk sleazy vocaaltje.

9. Jaziah - "Check This"

Deze track van mijn vriend Jaziah. Ik ben momenteel met een remix bezig.

10. Victor Coral - "Phoney Rock"

Unfinished project uit 2006. Hij wordt momenteel, met dank aan Bart van 90 Watts, nieuw leven ingeblazen.

11. Theo Maassen & De Kapotte Kont - "Lauwe Pis"

Met stip op 11! Geboren Lampegatters moeten elkaar natuurlijk een beetje helpen. Als lid van de GKA Raad van 11, heeft deze stem toch enig gewicht. Alaaf!

Waar draait Victor de komende tijd en waar houdt hij zich verder mee bezig op dit moment?

Victor Coral was net op tijd terug uit New York om zijn collectie Gouden Kabouters uit te breiden met de Gouden Kabouter voor Fashion Disaster DJ. Aankomende maand draait hij in Londen, Parijs en Val Thorens. Wat dichter bij huis onder meer op BOLD, in de Now & Wow en uiteraard bij zijn geliefde residency MOLOTOV @ Hotel Arena (TIP!). Daarnaast is hij volop bezig zijn eigen producties naar een hoger plan te tillen.

De 10 van ... Sandeep

1. Rejected - Sl3 / Cliché (Rejected)

De heren Voorn en Oosterwal zijn van start gegaan met hun eigen Rejected label en hun eerste release is gelijk raak. Twee sterke tracks, waarvan de één wat minimaler en de ander wat rauwer is. Beiden zijn absoluut voer voor de dansvloer.

2. Marc Romboy - IO (Hertzblut Recs)

De tracks die Marc Romboy produceert zijn vooral goeie dj-tracks, lekker voor de lange doormix. Deze plaat daarentegen is echt om te luisteren. Mooie, emotionele tranentrekker die het beste tot zijn recht komt via een koptelefoon met je ogen dicht.

Sandeep3. Shlomi Aber - Crop Duster (Renaissance)

Een nieuwe ster aan het front. Zijn vorige release "Tel Aviv Garden" vond ik al erg vet, maar deze track doet het hem helemaal. Er zit een nogal lange break in, maar als je deze plaat goed timed, dan zet je elke zaal op zijn kop.

4. Art Of Tones - Praise (2020 Vision)

Spannende plaat! Strak afgemixte en goed opgebouwde track. Zowel het orgineel als de remix zit erg goed in elkaar. De remix is alleen wat kompakter en dus beter draaibaar in de clubs.

5. Sleeper Thief - Chasing You EP (Mobilee)

Mobilee komt al jaren met erg sterke releases en staat daarom al tijden hoog in mijn favoriete label-lijstje. Deze release van Sleeper Thief is nou eens een goed voorbeeld van hoe minimal zich het laatste jaar heeft ontwikkeld. Veel meer cross-overs met andere stijlen en vooral veel dansbaarder.

6. Remo - Mizar (Audiofly Rmx) (Viva Music)

Ik ben echt helemaal fan van Audiofly. Wat een gevoel en opbouw zitten er in zijn muziek. Binnen korte tijd heeft deze man zich echt op de kaart gezet en iets zegt mij dat hij komende zomer wel op het een of andere festival in ons land te bewonderen zal zijn.

7. Diringer - Topolino (Diringer & Namito Rmx) (Kling Klong)

Volgens mij een al wat oudere plaat maar daarom niet minder goed. Je kan deze eigenlijk altijd wel draaien. Het origineel is al erg lekker maar de remix van Diringer & Namito is echt de bomb!

8. Justin Martin - The Fugitive EP (Buzzin Fly)

Nooit je roots verloochenen. Ik ben al jaren fan van de Amerikaanse 'shuffle-sound' maar ik vind wel dat deze stijl zich weinig ontwikkeld de laatste tijd (Sorry Swan :). Justin Martin bevindt zich echter op scheidslijn van de Chicago house en electro en weet alles te blenden tot een zeer dansbaar geheel. Perfecte tracks voor in een opwarmset.

9. Faithless - Insomnia (Rene Amesz & Peter Gelderblom Rmx)

Een speciale vermelding voor de Rotterdamse boys. Het bewijs dat de aanhouder wint. De mannen zijn al jaren bezig en na veel geduld hebben ze een stijl te pakken die overal over de wereld gretig aftrek vindt. Ze zijn momenteel echt hotter dan hot Eerlijk is eerlijk, lang niet alles wat er uit hun handen komt, zou ik draaien, maar ik heb wel respect voor de manier waarop zij hun ding doen.

10. Julien Jabre - Swimming Places (Afrojack Remix) (CDR)

Nog een speciale vermelding maar dan voor een jonge, zeer talentvolle Rotterdammer. Het origineel van deze Julien Jabre track stond al in mijn top 10 van 2006 en eigenlijk is het zo’n plaat waar je vanaf moet blijven. Maar Afrojack weet het origineel in ere te houden en er een zeer dansbare swing aan te geven. Erg fijn!

Waar draai jij de komende tijd?

Aanstaande donderdag ben ik beluisteren op Jumpcity Radio op de dag dat het internetstation weer van start gaat. Donderdagavond draai ik op Rehab in de Bootleg, de enige tent in Rotterdam waar ik nog nooit gedraaid heb. Verder host ik aankomende zaterdag weer een Talent Room in de Winkel van Sinkel en sta ik zaterdag 10 maart in de Rechter in Eindhoven tijdens Rockit vs Rotzooii.

Sandeep

Victor Coral

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws