P-Pholl!

Partyscene Redactie | 24 mei 2007
blogs

 Mc P-Pholl behoort a jaren tot de vaderlandse mc-top. Hij is in ieder geval de meest muzikale. Vanaf vandaag gaat hij wekelijks in de ‘clinch’ met Boskamp. Dat gebeurt via een mailwisseling. Dit is mc P-Pholl’s reactie op Boskamp’s mailtje (zie blog Boskamp!).

 

Hey vroege vogel,

p-phollJouw alias als voormalig opper nachtdier kan ik voortaan dus wel achterwege laten, als ik het allemaal goed begrijp. Sta je nu ook vroeger op dan Ko de Boswachter?

Waar zal ik beginnen. Dit wordt in ieder geval een lang verhaal (volgende keer houd ik het kort en gesoigneerd). Allereerst dien ik jou, of beter gezegd: jullie te feliciteren. Het mooiste bouwwerk uit je leven staat in de steigers en een pluspunt is dat de oplevertermijn redelijk vastligt. Na de verhuizingen en verbouwingen de afgelopen tijd moet dat gegeven je toch aanspeken.

Wat betreft Bacardi en hun onderzoek. Op de een of andere manier heb ik het vermoeden dat aan dit soort onderzoeken altijd een rekensommetje ten grondslag ligt.

Het zou mij niet verbazen dat als gevolg van het duurder worden van het uitgaan sinds de invoering van de euro, Bacardi in de boekhouding heeft gezien dat hun omzet en winst is teruggelopen (Correct me if I am wrong). Een taskforce ziet deoplossing in het stimuleren van het thuisgebruik; goedkoper voor de consument c.q. partypeeps, de slijterijen varen er wel bij en uiteindelijk zijn de aandeelhouders van Bacardi ook weer happy de peppy. Dus betrof dit een onafhankelijk onderzoek, is mijn vraag?

Bacardi weet het antwoord,  ik ben wat sceptisch Verder hoef jij je niet druk te maken, hoor Bossie, je bent niet ziek, ik herken hetzelfde verschijnsel, niet alleen in mijn persoonlijke uitgaansgedrag, maar ik proef het ook om me heen bij rakkers die ik vroeger veelvuldig tegenkwam op de dansvloeren in den lande.

Een voorbeeld: Stel wij hebben elkaar lang niet gezien en willen weer eens een keer goed los gaan. Dan denk ik dat wij thuis met een goede borrel etc. en een lekker muziekje een leukere nacht hebben, dan wanneer we een nachtlang in een club gaan staan waar de helft van de conversatie in het niets verdwijnt. 

Voor mij als artiest gaat er natuurlijk niks boven de energie van een volle zaal, maar als ik zelf uitga, ben ik daar niet naar opzoek, dan zoek ik meer de intimiteit van vrienden en vriendinnen. Dan laat ik voor het gemak maar even achterwege dat in een aantal clubs de prijs-kwaliteitsverhouding voor het gebodene volledig uit balans is en de bezoekers niet achterlijk zijn.

Ik ben niet op zoek naar luxe, champagne, maar snap nog altijd niet waarom de mensen in een club een euro moeten betalen voor een potje piesen in een goor toilet, terwijl als ik een theater bezoek, dit allemaal netjes geregeld is zonder chagrijnig grietje met schoteltje snoep. De trend is de tegenreactie uit onvrede lijkt mij.

Je schrijft dat je deze trend al een jaar geleden zag aankomen, maar volgens mij was je er nog eerder mee. Ooit, tijdens een van onze radiouitzendingen bij ET&Wie ofwel ID&T, bood jij een luisteraar, die per email reageerde op een prijsvraag, een privé-sessie aan van dj Mick en mc P-Pholl, thuis tussen de schuifdeuren. De arme stakker zit nog steeds te wachten en de onvermijdelijke Johma huzarensalade is inmiddels uit zichzelf naar de vuilnisbak gekropen.

Dus misschien was de uitvoering wat matig, maar de visie zeer vooruitstrevend. En inderdaad: ik word wel eens gevraagd voor dat soort besloten kleine feestjes en vind het ook leuk om te doen, maar meer omdat het voor bekenden is. Om te mc-en prefereer ik toch een volle tent, een massive soundsystem en een dolle crowd.

Als deze trend zich doorzet, waar het naar lijkt, dan zie ik ook nog wel wat verschuivingen in de arbeidsmarkt alsmede nieuwe beroepsgroepen ontstaan. Als eerste moet de huisdealer worden omgeschoold tot thuisdealer. Ik snap dat dit soort figuren liever op een bomvolle rave hun waar slijten, maar ze moeten mee veranderen, dus als voortvarende handelsreizigers van deur tot deur gaan. De uitsmijter wordt een uitstervend beroep.

Moeten de clubs zich zorgen maken? Nee, natuurlijk niet! Het is geen kwestie van of/of, maar en/en. Je kiest voor het uitgaansleven dat bij je mood of levensfase past. De young generation rockers die net het ouderlijk ontsnapt zijn, willen van het leven proeven en zullen alle clubs aflopen opzoek naar nieuwe indrukken, ervaringen etc. Diegene die al wat langer meelopen zullen misschien voor de thuisvariant kiezen. Afwisselen mag ook en dat is ook wat je ziet gebeuren.

p-pholl & boskamp

Voor jou persoonlijk denk ik dat het thuisgaan een ware uitkomst is, want met de kleine spruit op komst zul je vanaf het moment van geboorte de eerste jaren weinig andere feestjes meemaken dan een party in de ballenbak van de Prenatal, de happy meal sessie bij Mc Donalds en natuurlijk het voorleesvaderen wat je minstens éé n keer per maand op de peuterschool te wachten zal staan. Ik hoop dat je dan wel gewoon voordraagt uit Nijntje Pluis en niet uit eigen werk, want anders vermoed ik het onstaan van een compleet nieuwe generatie die ipv thuisgaan, hun vertier gaat zoeken op andere planeten. Nasa zal op deze groeiende behoefte inspelen.

Tot slot richt ik me even tot de ongeboren vrucht: ik hoop dat jij, Boskamp Jr, gezond en wel op deze wereld zal mogen verschijnen. En dat je ooit, als je later groot bent, samen met pappa een bezoekje mag brengen aan Dancevalley editie nr 30. Waarom op pappie zijn perskaart “Acces all areas, no drinks allowed” staat,  zal je vast duidelijk worden, dat is een oud dingetje uit het verleden met een vage collega mc.

Doe je ding daar in mamma Mels buik, we zien elkaar snel…

The Jamaican nanny

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws