De 10 van ... Warren Fellow & Sandeep

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Als je toch een keer xtc gebruikt, luister dan hier maar naar


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Warren Fellow & Sandeep.

De 10 van ... Warren Fellow


1. Chikinki assassinator 13 (Remixes)
Deze plaat heeft zo veel gevoel in zich.
2. Nick and Danny Chatelain - it's killing me
Het is al een wat ouder plaatje, maar ik blijf hem maar draaien. Zo eenvoudig de muziek is, zo heftig is het effect op de dansvloer.
3. Roger 23 (blind youth ep)
Wat een plaat is dit zeg! Valt echt in de catogorie tranentrekker. Hij is heel erg diep maar zo hypnotiserend met een stemmetje 'it's house'.
4. Layo and bushwacka 6
We zitten alweer op nummer 6. Deze gasten hebben in erg korte tijd, 3 a 4 maanden, veel plaatjes uitgebracht. Met naar mijn mening echte klappers. Lekker ouderwetse techhouse. Deze editie springt er voor mij dan echt uit. Lekkere droge plaat met een heerlijke drive en dan aan het eind van die belletjes.
5. Criss Source (Neo Tokio)
Heeft een beetje een proggy inslag. Maar echt, wat een mooie plaat op de dansvloer. Da bomb!
6. Dave Ellesmere - Standing in line
Intacto is goed bezig na 4 top releases is Dave Ellesmere aan de beurt.



7. Innervisons presents Henrik schwarz/ Ame/ Dixon feat Derrick L .Carter
Ze hebben Derrick zijn stem uit de oude doos gehaald en hem in een nieuw jasje gehesen. Ik had eerst een beetje over de plaat heen geluisterd, maar toen heb ik hem ontdekt. Het baslijntje is zo lekker.
8. Fudge Nightglows - Mechouga
Er staan vier tracks op deze ep. De ander tracks zijn gewoon niet mijn kopje thee. Maar Mechouga is super lekker. Hij rockt aan alle kanten!
9. Alex Under - El encuentro
Tja wat moet ik zeggen, luister zelf maar!
10. Fayacombo FC 11 (Dj Gregory S2 Tiger stripes remixes Dont panic)
Ik zeg een uurtje of 21.00 als de zon onder gaat, ergens waar zon, zee en strand is.

Waar draai je zoal de aankomende tijd?
Ik heb een druk weekend voor de boeg. Vrijdag in de Loft, zaterdag in Hotel Arena tijdens Fire! En zondag natuurlijk op het stand bij Elements Beach. Daarna ga ik met Sound Architecture naar Ibiza en doe daar ook wat gigs. Maar hou gewoon mijn website in de gaten dan blijf je op de hoogte.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Ik ben druk bezig in de studio. Vertel eens wat nieuws zou je bijna zeggen. Ik heb een aantal projecten lopen met een aantal vrienden en daar gaan binnenkort dingen van uitkomen. Ik ga het alleen nog niet verklappen, want dan is het niet spannend meer. Ik ben bezig om een album te maken, maar daar gaat heel veel tijd inzitten. Dus weinig slapen en veel werken.

De 10 van ... Sandeep


1) Sis - Sis EP (Amused)
De zomer is volop in gang. Daarom deze keer een zeer zomerse top 10. Amused is een klein Duits label wat keer op keer met zeer fijne platen komt van onbekende artiesten. Het best te omschrijven als gevoelige minimale house met een diepe flow. Met de track 'Lilly from the Valley' heeft Sis echt de ultieme hangmatplaat van deze zomer in handen.
2) Colour Series Red 03 (Freerange)
Eigenlijk een bout verzamelaar van Freerange, maar er staat 1 track op die zo mooi is. Het gaat hier om "close your eyes' van Troydon en je ogen dichtdoen is ook het beste wat je kan doen als dit nummer hoort. Een hele diepe stuwende housetrack met een zeer gevoelig en goed geplaatst saxofoontje. Mooi!
3) Mark Farina - Radio (Phil Weeks rmx)
Waarschijnlijk is deze track al lang uit en ik heb zelfs geen idee op welk label deze plaat is uitgekomen is, maar man o man wat een vette track is dit! Hij bumbt en swingt echt aan alle kanten. Opzwepende kick en vocals, vette shuffle en een hele dikke baslijn. Meer heb je eigenlijk niet nodig en dat snappen die Amerikanen wel.
4) Jay West - Back Rub Methods EP (Agave)
Ook de Canadezen hebben goed opgelet in de "hoe maak ik een houseplaat met een laag piemelgehalte". Vooral de a kant bevat een track die lekker swingt en perfect als doormixplaat in een opbouwende houseset kan. Geen wereldplaat, maar wel een die ik eigenlijk altijd draai en het ook erg goed doet.



5) Marlow & Delhia - Movin (Moon Harbour)
Zeg je Moon Harbour dan denk je Matthias Tanzmann. De man die minimale house altijd ultra swingend kan laten klinken. Ook deze plaat heeft hij onder handen genomen en hij restyled een vrij basic funky track in een zeer swingende plaat vol dreiging en spanning. Vooral dat woodblock-rifje zorgt ervoor dat je hier echt niet stil op kan staan. Aanrader!
6) Thomas Schumacher - Home 2 (Spielzeug)
Vroeger stond Thomas Schumacher garant voor een portie stevige techno maar, vooral met zijn Home-serie, duikt hij tegenwoordig veel meer de diepte in. Vooral 'high on you' is echt, zoals Warren dat zou zeggen, een tranentrekker. Een hele mooie gevoelige track, vrij basic maar wel swingend met een heerlijke drive.
7) Oxia - Speicher 34 (Kompakt Extra)
Deze is trouwens ook echt heel gevoelig. Die a kant moet je rap overslaan, het gaat hier om de keerzijde. Het zou zo een plaat kunnen zijn van Border Community, in die richting moet je het ook zoeken. Er loopt van alles net uit de maat, maar het geheel is zo meeslepend. Middenin je set of als allerlaatste plaat.
8) Chris Source vs Marc O' Tool - Frontderailleur / Rearderailleur (Superacht)
Progressive of misschien wel progressive trance. Hoe je het ook wilt noemen, deze mannen weten wel hoe je het serieus moet houden. Deze plaat is al een tijd uit maar ik blijf hem geweldig vinden. De a kant is vrij standaard maar de b kant bevat een super meeslepende track. Als je toch een keer xtc gebruikt, luister dan hier maar naar.
9) Darkmountaingroup - Lose Control (Buzzin' Fly)
Ik weet niet wat het met deze plaat is. Eigenlijk een vrij standaard houseplaatje. Wel een die lekker rolt en vooral in een club lekker dik klinkt. Maar geen echte hoogvlieger. Toch is dit bij mij de meest nagevraagde plaat van de afgelopen maanden. Of mensen hem nu in een set of op mix-cd hoorden, keer op keer moesten ze weten wat het was. Voor mij niet echt een top 10 plaat maar voor de house dj's blijkbaar wel een goede tip :)
10) Shinichi Osawa - The Samurai Theme (Africanism)
Eigenlijk van hetzelfde laken een pak als de vorige plaat. Maar stiekem draai ik deze erg graag nu het weer zo lekker is. Africanism staat altijd garant voor een flink portie trommels en opzwepende breaks maar deze Japanner gaat echt helemaal los. Kan je vrij moeilijk op stil staan.

Waar draai je zoal de aankomende tijd?
Natuurlijk allereerst zondag op Elements Beach samen met Warren. Verder de komende tijd Rockit Open Air, Bumb, Club Rotterdam, Strand aan de Maas, Escape, Papagayo Beach, de Loft en zelfs in Hoorn. Lekker veel op het strand dus van de zomer!

Sandeep
Warren Fellow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws