De 10 van ... Laidback Luke & Bart B More

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Latinhouse is niet meer voor mietjes


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Laidback Luke & Bart B More.

De 10 van ... Laidback Luke


1. DJ Delicious - Rockin' (Benjamin Bates Rmx)
Dit wordt vast de nieuwe vloerbom van Till West & DJ Delicious, meestal als ik dit draai komen er mensen vragen wat het is. Ik draai de bootleg mix van Benjamin Bates in plaats van het origineel, de Benjamin klinkt toch iets minder hap-slik-weg. Toegankelijkheid gemixt met fijne diepere electronische invloeden.
2. Nipple - Be My Dog (Superchumbo Rmx)
Nipple is een pseudo voor Superchumbo a.k.a. Tom Stephan. Oh wat ben ik een fan tegenwoordig! Klinkt lekker dik en lekker dom, super effectief voor de vloer. Lekker recht ook, maar zodra de snare offbeat gaat, swingt ie ineens!
3. Laidback Luke - The Lone Crusader
Ik heb net te horen gekregen dat ik deze mag releasen op het Zweedse label Joia. Dat is het label waar onder anderen Eric Prydz en Axwell begonnen zijn. Een techy/proggie track geinspireerd op een set van Sander Kleinenberg, met een overheersende Innercity-achtige stab erin.
4. Sharon Phillips - Want 2 Need 2 (Switch Rmx)
Ik wilde hier eigenlijk Dennis Ferrer en z'n cowbells zetten, maar dat doe ik volgende maand wel. Lekker die plaat! Tijden lang heb ik de Trentemoller remix van Sharon Phillips gedraait, maar nu eindelijk dus de Switch remix ondekt.
5. Cold Cut - True Skool (Switch Rmx)
Was het niet Roots Manuva die op deze plaat meedoet? Voor mij een
dikke knipoog naar (of ode aan) het oude garage/Strictly Rhythm housegevoel op de o zo stoere Switch manier.



6. CPM - Bells (Junior Lopez Rmx)
In Enschede draaide een locale DJ dit ineens. Een combinatie tussen een heel toegankelijke en een minimal sound. Een vreemde combinatie, maar werkt super goed!
7. Only Freak - Can't Get Away From Your Love (Solid Groove Rmx)
Solid groove in de electro/poppy vibe. Vaak iets te diep voor mij om te draaien. Wel vet en wat blijft dat refreintje toch hangen.
8. Gregor Salto - Bouncing Harbour
Dat latinhouse niet meer voor mietjes is, bewijst Gregor Salto met z'n nieuwe plaat. Ik hoor er in elk geval weinig piemelen in, dit is het latin
beuken wat we vaak terughoren in de harde sets van D-Rashid.
9. Jaimie Fanatic - Saxar Anthem
Jaimie Fanatic gaat hard tegenwoordig. Deze plaat en Setback In Motion zijn opgepakt door Tommie Sunshine en zullen binnenkort gereleased worden op Tommie's nieuwe label. Zelfs Felix Da Housecat wilde Saxar Anthem hebben. Een Spastik vibe met wilde sirene's erin, gegarandeerd een vloerbom!
10. Phatjak - Since I Found You (Mashtronic Rmx)
Mashtronic doet goed werk de laatste tijd. Zij komen wat mij betreft het meest in de buurt van de dikke Zweedse sound. De track heeft wat weg van Woz Not Woz van Prydz en Angello, alleen klinkt ie een stuk electronischer.

Waar draai je zoal de aankomende tijd?
Aankomend weekend, 19, 20 en 21 mei, draai in de Monza in Utrecht (op Marcella haar avond), In The Matrixx op het afterfeest van het Emporium festival. En voor het goeie doel draai ik zondag in de Panama en doe ik daar een back 2 back sessie met scratchmeester DJ Rockid. De week erop lekker draaien op Curacao en Aruba. Je kunt altijd m'n website checken voor meer data.


Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Op dit moment ben ik de Laidback-Luke-komt-helemaal-uit-de-Zweden-hoek-golf aan het afwachten. Ik ben ook veel meer in die stijl aan het draaien op het moment. Alsof ik eindelijk weer een identiteit heb gevonden. De plaat die ik samen met Steve Angello gemaakt heb, 'Otherwize Then', is deze week naar de perserij gegaan. Hij komt uit op het label van Sebastian Ingrosso, waar Till West 'Samen Man' ook op is uitgekomen. Verder komt er nog een solorelease aan van mij op Size, het label van Steve Angello. En deze week de deadline afgerond voor m'n release op Joia records. Sinds m'n tripje naar Stockholm is het alsof ik ineens een instant dikmaak Steve Angello-saus over m'n producties heb zitten, ik zit in m'n tweede producer jeugd!

De 10 van ... Bart B More


1 Solid Groove - Mad About [Front Room]
Simpel in de beste zin van het woord. Deze track barst los na een ietwat lang intro en houdt je vervolgens 6 minuten in bedwang door weer zo'n dikke groove van de Solid Groove/Switch jongens. Een housy track vanuit een techno oogpunt geproduceerd, lijkt het wel.
2 Bodyroxx - Yeah Yeah (D. Ramirez Remix) [Eye Indurstries]
D. Ramirez on a roll! Dit keer remixt hij het Michael Gray & John Pearn (Full Intention) hitje in een opzich zelf staand hitje. Zwaar gehyped en terecht, want dat ge-pitch-bend in de lead is zwaar verslavend.
3 Bart B More - Hyped Up [Size Recordings?]
Onwerkelijk dat deze al full-on support heeft gekregen van grootheden als Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Benny Rodrigues en Laidback Luke. Er is misschien zelfs sprake van een release op Steve zijn Size label. Hyped up raak je wel van al dat gefreak, niet meer weg te denken uit mijn sets.
4 Paul Woolford - Erotic Discourse [2020 Vision Recordings]
Over gefreak gesproken! Hele minimale maar effectieve plaat van de Engelsman die pulsieve geluidjes door eindeloos gefreak in percussie doet omzetten en vice versa. Voor mij een erg verfrissende plaat waarmee je een set kunt openbreken. 2020 Vision is ook zeker een label om in de gaten te houden.
5 Joey Youngman - Submission [Fetish Recordings]
Fetish levert weer een strakke EP af. Labelbaas Joey Youngman blijft verbazen, ditmaal met Submission. Kenmerkende shuffle beats, een sexy baslijn en een vocaal die niet meer uit je hoofd te krijgen is! Let the music take control!
6 Daft Punk - Technologic (G Smith Remix) [Demo CD-R]
De zoveelste Technologic remix, maar voor mij een van de beste. De stoere stabby baslijn bereikt octaaf verhogend zijn climax in de breaks. Ultiem dansvloer materiaal. G Smith is ook nog eens unsigned. Wie geeft deze jongen eens snel een platendeal?



7 High Caliber - Tunnel Vission [Nine Records]
Geweldige techno vibe in deze track! Bryan Jones en Michael Gillenwater brengen je aan het dansen in een soort van hypnotiserende stevigheid. Peak time track!
8 Bart B More feat. G&K - Rising Up
Heeft al velen het niet-meer-uit-je-hoofd-kunnen-krijgen-virus bezorgt. Catchy zomer plaat waarin Dobre (a.k.a. Jark Prongo, Chocolate Puma, The Goodmen, you name it!) tevens de coproductie voor zijn rekening heeft genomen in het kader van zijn Rokmatik project.
9 Troydon - Close Your Eyes [Freerange Records]
Van het Colour Series album op Freerange komt deze te gekke diepe en jazzy plaat van de Zuid-Afrikaan Troydon, die zich aardig tussen de Chicago grootheden uit het genre heeft weten te nestelen. Het hele album is trouwens een aanrader.
10 Tom Stephan & D. Ramirez - Shake it Baby [Slave Recordings]
Stoere plaat dit! De vieze smerige Basement Jaxx-achtige hook leidt tot instant kontschudden wat bij mij een suggestieve titelverklaring opwekt. Maar niets er van is gelogen. De track doet dan ook wat de titel suggereert.

Waar draai je de komende tijd?
Op vrijdag 26 mei host ik een eigen avond in Het Meterhuis in Haarlem. Als speciale gast komt Bryan Jones (van het duo High Caliber) over uit Chicago. In Chicago heeft zich een hele sterke scene ontwikkeld die in Nederland nooit zo veel aandacht heeft gekregen. Ik ben dan ook best wel trots om Bryan, een belangrijke pion in die scene, aan het Nederlandse publiek te mogen presenteren. Samen met Tony Flexx zal ik de avond back 2 back gaan openen. Iets wat we de laatste tijd vaker hebben gedaan en ook verder gaan ontwikkelen, want tot nu toe zijn het hele goede ervaringen geweest! Op vier decks kunnen we helemaal los gaan met accapella's en loops om een soort meerwaarde te creeren in onze sets. Noem het een soort dj'en +. Verder heb ik een aantal leuke dingen staan deze zomer waaronder Lief Festival in Utrecht en Zomerpop in Hoogwoud.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Heel veel muziek produceren vooral. Samen met Dobre ben ik de laatste hand aan het leggen aan Rising Up, een track waar we allebei heel sterk in geloven. De release staat gepland voor deze zomer. Daarnaast komen er mooie dingen uit het krachten bundelen met Tony Flexx. In mijn ogen een van de meest onderschatte en technisch begaafde dj's van Nederland. Naast het back 2 back draaien zitten we ook wel eens met elkaar in de studio. Onze nieuwste track 'Not From Chicago', een soort brug van de uit Chicago overwaaiende sound naar de meer Europese sound. Hij wordt nu al erg goed ontvangen. Verder probeer ik af en toe ook nog een zonnestraal op te vangen!

Laidback Luke
Bart B More

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws