De 10 van ... Edo Salgado

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Funk from Jupiter & Mars!


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Edo Salgado & Loosefit DJ's.

De 10 van ... Edo Salgado


1) 12floor - Salsa 313 + (Trickski rmx) - Raw Fusion
Detroit meets Scandinavia meets South America meets Germay. Het origineel van 12th Floor is een heel dikke offbeat salsanummer, perfect voor in mijn world sets. Maar het gaat eigenlijk om de techno dansvloermonster van een rmx van dynamic trio Tricksi. Deze 12" is twee keer raak!
2) Theo Parrish - Falling up (Carl Craig rmx) - Third ear
Twee van de meest vooruitstrevende producers. Dit is zo'n track die bij iedereen wel in zijn koffer zit (of hoort te zitten). Van ondergetekende tot Benny tot J-nova tot Steve Bug. Regelrechte technojazz. Soort van zelfde impact qua crossover als Rolando's 'Knight of de Jaguar', jaren geleden.
3) Todd Terje - Euro Dans - Full Pupp
Ben al lang fan van deze man die echt vette bootlegs en produkties achter zijn naam heeft staan! (onder meer I can't help it van MJ). Eurodans draai ik al een tijdje. Het is een echte floorfiller. Pumping steeldrum disko.



4) Carl Brekkhe - Kalle Boss
P-funk uit een andere solar system. Een echte banger! Ga deze zoeken want hij is niet makkelijk te vinden. Props ook voor de boys uit Scandinavie. Todd Terje, Lindstrom, Prins Thomas en natuurlijk Carl brekkhe. Zij hebben als collectief ons de laatste tijd echt hele mooie tunes gebracht. Respect!
5) I;Cube - live @ the planetarium - Versatile
Een hele diepe live trip van French boy wonder I:cube. listen and learn!!! 20 mei is hij bij ons op Teleskope samen met Gilb'r (Chateau Flight) en Ame.... (sorry voor de zelfpromo, maar deze dudes moeten jullie samen checken!)
6) Sufjan stevens - Greetings to the Illinoise (Album)
Sufjan Stevens is gewoon in 1 woord: Magic!!! Wauw, dit album is een must in je Singer/Songwriter collectie! (Net als het album 'Veneer' van 'Jose Gonzales')
7) Felix Laband - Dark Days (Album) - Compost
Subtiliteit, sprookjes, jazz en grens verleggend. Key words voor Felix L. Perfect voor thuis of wat mij betreft ook strak voor in de opwarming.
8) Kirk Degiorgio/As one - Rumours - Versatile
Deze track valt voor mij onder de noemer Universal Boogie. Disko Funk met Detroit sounds. Wat een dikke bassline! Ouch!
9) Tom Trago - bbq ep - Rushhour
Hier mijn bijdrage wat betreft 'support your local dj/producer'. En terecht, Detroit techno/house van de bovenste plank. Tres Oldskool! Keep it upp Tom! (Binnenkort, meer van mij en Tom samen. Will let you know!!)
10) Ben Mono feat Capital A - Transmission - Compost
Deze man is een echte Funk-O-Naught en een hele goeie dj. Transmission is een spaced out hiphoptrack met rauwe sounds en quirky grooves getopt met de altijd strakke en diepe lyrics van Philly boy 'Capital A'. Binnenkort komt Ben zijn nieuwe album uit. Ik ken de titel nog niet, maar ik heb wel al samples van hem gekregen. Wordt erg goed! Van downtempo tot uptempo. Funk from Jupiter & Mars!



Waar draai je de komende tijd?
Heb natuurlijk mijn maandelijkse avond in 11 'Teleskope' iedere derde zaterdag van de maand. Komt dat checken! 11 maart met Dixon (sonarkollektiv/Innervisions), 15 april met Olaf en Nuno dos Santos en m.t.b.c (RBMA Gathering). 20 mei Teleskope invites Versatile met Chateau Flight (I;cube & Gilb'r) en Ame. Er komt nog veel meer maar, tot zo ver Teleskope. 18 maart All is one in de Symplon, Groningen. 25 maart solo in club 1 in Utrecht. 16 april Timemachine in de Melkweg. 28 april koninginnenacht in Club 1 in Utrecht samen met Nuno dos Santos, Leroy, Juan Sanchez en meer. En tja, er komt steeds meer binnen dus, more to be confirmed.

Wat houd je momenteel verder bezig?
Teleskope natuurlijk, samen met Olaf Boswijk en Vasco Neering. Ik ben erg trots op wat we in zo'n korte tijd hebben weten neer te zetten. In de studio tracks bouwen met Tycho. Spaced out hiphop, dub, Detroit funk etc. Binnenkort horen jullie meer. Zoals ik al eerder zei, ik ga ook aan de slag samen met Tom Trago. Hij is net als ik muzikaal gezien heel breed. Wat het gaat worden, of wat we gaan doen, kan ik nog niks over kwijt. Maar, het komt vanuit het hart.

Luister Edo Salgado op 3voor12

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws